Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılacak güreşçi sayımızın iyi olduğunu ancak Türkiye gibi bir ülke için yeterli olmadığını söyledi.
Bu yılın Ağustos ayında Brezilya’nın Rio kentinde yapılacak olan ve dünyanın en büyük spor organizasyonu olarak kabul edilen Olimpiyat oyunlarına hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. 2015 yılı Eylül ayında ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda Türkiye adına toplam dört güreşçimiz Olimpiyatlara katılma hakkı kazandı. Geçtiğimiz günlerde de Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Kıtası Eleme Turnuvası’nda 3 sporcumuz daha vizesini alarak, toplamda 7 güreşçimiz Olimpiyatlara adını yazdırdı.
“TÜRKİYE İÇİN SAYIMIZ YETERLİ DEĞİL”
Konuyla ilgili konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Türkiye’nin olimpiyatlardaki gururu ve ata sporumuz olan güreşte gayet başarılı bir tablo ortaya koyduklarını belirterek, “Ancak Türkiye gibi bir ülke için özellikle güreş dalında bu sayımız yeterli değil. Sporcularımızın kalitesini, gücünü ve her şeyden öte herkesi yenebilecek seviyede olduklarını biliyoruz ve bu konuda sporcularımıza sonuna kadar güveniyoruz” dedi.
“MİLLETİMİZ SPORCULARIMIZA GÜVENİYOR”
Önümüzdeki günlerde Moğolistan’da düzenlenecek 1. Dünya Eleme Turnuvası’na 12 milli güreşçi daha götüreceklerini kaydeden Aydın, “İnşallah buradan da tüm sporcularımızın kendi kategorilerinde başarı elde edip Olimpiyat vizesini alacaklardır. Yeter ki kendilerine güvensinler. Çünkü milletimiz onlara güveniyor ve sahip çıkıyor” diye konuştu.
“ÜLKEMİZİ TAM KADRO TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ”
Başkan Aydın, Olimpiyat Oyunları’nda en önemli hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:
“Olimpiyatlara katılacak ve katılmaya aday sporcularımızla sürekli irtibat halindeyiz. Sporcularımızın moral ve motivasyonunu artırmak için her türlü imkanı seferber ettik. Olimpik Kurulumuz ve teknik kadromuzla bir eksikliğimizin olup olmadığı yönünde durum değerlendirmesi yaptık. Kalifikasyonlarda tam vize aldıktan sonra olimpiyatlarda ülkemizi başarı ile temsil etmek istiyoruz.”
Şu ana kadar 2016 Rio Olimpiyatları’na katılmaya hak kazanan güreşçilerimiz şöyle:
Grekoromen
130 Kiloda Rıza Kayaalp
Serbest Stil
86 Kiloda Selim Yaşar
97 Kiloda İbrahim Bölükbaşı
125 Kiloda Taha Akgül
Serbest Stil Kadın
58 Kiloda Elif Jale Yeşilırmak
69 kiloda Buse Tosun
75 kiloda Yasemin Adar