Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) eski Başkanı Özer Ayık, halefi Mehmet Erol Yarar’ın kendisini ve yönetimini yolsuzluk ve başarısızlıkla suçlamasına tepki göstererek, "Beni ve yönetimimi karalamak, hadsizlik ve çapsızlığın ifadesidir.” dedi.

TKF eski Başkanı Özer Ayık, bir Resturant'da basın toplantısı düzenleyerek, hafta sonu Erzurum’da Kayak Federasyona Başkanı Mehmet Erol Yarar’ın kendisini ve yönetimini suçlamalarına sert bir üslupla cevap verdi. Ayık, yasalar çerçevesinde, şeffaf demokrat bir yönetim anlayışı ile Türk kayak sporuna çağ atlattıklarını dile getirdi. Yarar’ın kendisine ve yönetimini suçlamasını çapsızlık ve hadsizlikle suçlayan Ayık, "Türk Kayak Federasyonu olarak 2006-2014 yılları arasında kayak sporuna ülkemizde çağ atlattık. Bir çok şehre kayak mekanik tesisleri kurduk. Pistler yaptık. Uluslararası yarışmalara ev sahipliği yaptık. Bütçemizin tek kuruşunu heba etmedik. Yönetimde olduğumuz dönemde onlarca müfettiş soruşturması geçirdik. Bir tane usulsüzlüğe rastlanılmadı. Hakkımda açılmış bir tane dava yok. İthal ve kayağa yabancı birisi çıkıp beni ve yönetimimi asılsız iftiralar ile suçluyor, el insaf, el vicdan. Beni ve yönetimim eleştirmek hadsizlik ve çapsızlıktır." dedi.

Özer Ayık, M. Erol Yarar’ın olağanüstü kongre için imza toplanmasından rahatsız olduğunu ve kendisine yönelik çirkin karalamaların arkasında da elinde tuttuğu gücü kaybetme korkusunun olduğunu vurguladı. Ayık, iddialarla ilgili olarak da avukatının Yarar’ın konuşma metin dökümünü incelediğini ve duruma göre cumhuriyet savcılığına iftira ve hakaretten dolayı suç duyurusunda bulunabileceklerini de sözlerine ekledi.