Trabzonsporlu futbolcu Aykut Demir, Napoli karşılaşmanın kolay olmayacağının bilincinde olduklarını, ancak futbolda hiçbir şeyin imkânsız olmadığını söyledi.

Başarılı savunma oyuncusu, kulüp Medya Merkezi aracılığı ile yaptığı açıklamada, daha önce uyum sorunu diye bir duruma inanmadığını, ancak bunu Trabzonspor’da kendisinin de yaşadığını belirtti.

Hep daha iyi olmak için çalıştığını kaydeden Aykut, “Yeni bir takım ve oluşumun içine gelmiştim. Zaman zaman sol bek mevkiinde değerlendirildim. Bunun arkasına sığınmak istemiyorum ancak oyun yapım olarak bu mevkide istediğim performansı ortaya koyamadım. Bu da beni kötü gösterdi. Adale sakatlığı yaşadım. Sonrasında döndüm ve tekrar bir sakatlık süreci daha geçirince ister istemez motivasyon kaybı oldu. Benim iyileşmem ve Ersun hocamızın gelişi kendi adıma her şeyi değiştirdi. Kendimi biliyorum. Neler yapabileceğimi biliyorum. Ersun hocanın stili de benim oyun yapıma uygun. Ersun hoca önde basmamızı istiyor. Stoperlerin oyun kurmasını istiyor. İlk geldiğinde benimle konuşup bu özelliklerin bende mevcut olduğunu ve çalışıp formamı almamı istemişti. Hiçbir zaman pes eden bir yapım yoktur. Çalıştım ve formamı aldım.” diye konuştu.

Yapılan yağ ölçümleri sonucu bir kaç kilo fazlasının olduğunu, çalışarak bu süreçte onları da verdiğini anlatan Aykut, “Şu an itibariyle fiziksel olarak olabilecek en iyi noktadayım. Büyük hedeflerim var. Oynadıkça daha iyi olacağımı düşünüyorum. İnşallah goller de atmaya başlayacağım.” ifadelerini kullandı.

Hiçbir zaman mevcut performansımı yeterli bulan bir karakterde olmadığının altını çizen Aykut, şöyle devam etti: “Hep daha iyi olmanın gayreti içerisindeyim. Amacım bu performansımı artırarak Trabzonspor’da başarılar kazanmak ve yeniden Milli Takım’ın savunmasında olmak.”

Karakterli oyunculardan kurulu bir takım olduklarını belirten tecrübeli futbolcu, teknik direktör Ersun Yanal’ın da büyük katkısının olduğuna dikkat çekti.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Napoli ile oynadıkları karşılaşmasında tribünlerin desteğini görünce tüylerinin diken diken olduğunu söyleyen Aykut Demir, maç içerisinde zaman zaman gözünü tribünlerden alamadığını itiraf etti.

Trabzonspor’a geliş amaçlarından birisinin de bu atmosferi yaşamak olduğunu dile getiren tecrübeli futbolcu, “Ben buraya Trabzonspor taraftarıyla kaynaşmaya ve bir bütün olmaya geldim. Hollanda’da doğsam da Trabzon kültürüyle büyüdüm. Her yaz Trabzon’a geliyorduk. Şimdi ailem de döndü ve burada yaşıyorlar.” dedi.

Napoli ile yarın oynayacakları rövanşın da oldukça çetin geçeceğine vurgu yapan Aykut, bu karşılaşmanın kolay olmayacağının bilincinde olduklarını, ancak futbolda hiçbir şeyin imkânsız olmadığını belirtti.

Aykut, deplasmanda Trabzonspor’a yakışır bir futbol ortaya koyacaklarının sözünü verdi.