Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman Mersin İdmanyurdu karşısında bir türlü insiyatifi ele alamadıklarını söyledi.

Kocaman 3-1 yenildikleri Mersin İdmanyurdu maçı sonrası yaptığı açıklamada futbolda önce yardımlaşmanın ve mücadelenin olması gerektiğini belirtti. Son mağlubiyetlerini Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyes maçında aldıklarını hatırlatan Kocaman, "Mersin maçına kadar ki dönemde en önemli kalitemiz buydu. Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında benim antrenörlük hayatımda görmediğim kadar sıkıntılı pozisyonlar vermiştik. Temel nedeni saha içindeki yardımlaşmanın mücadelenin azlığıydı. Bugün ki maçla ilgili en önemli söyleyeceğim şey de bu" diye konuştu.

Maçın başında Mersin İdmanyurdu'nun çok fazla gol pozisyonu bulduğunu anlatan Kocaman, "Yediğimiz gole cevap vermemiz bizim adımıza böyle bir ortamda büyük bir şans olarak gözüküyordu. Hemen santrayla beraber gol yememiz zaten çok iyi görünmeyen halimizi sıkıntıya soktu. Bugün en önemli sıkıntımız çok net gözüken geçen haftalardaki oyun anlayışımız, savunma anlayışımız, yardımlaşma anlayışımızın düşük olmasıydı. Rakibimizin en önemli avantajı da hamle özelliği sürekli Mersin takımındaydı." diye konuştu.

Maçın ilk yarım saatinde onların yaptığı hamleleri sürekli izlemek zorunda kaldıklarını ifade eden Kocaman, "Bir türlü insiyatifi ele alamadık maçta bizim adımıza olumsuz rakibimiz adına olumlu olanıydı. Kolay gol atan bir takım değiliz bu bir gerçek. Özellikle 2 farkla geriye düştükten sonra maçı çevirmemiz çok güçlü bir ihtimal olarak gözükmüyordu. En önemli arzumuz topa biraz daha sahip olarak bir gol bulmaktı ancak onu başaramadık. Mersin takımını tebrik ediyorum."