Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Trabzon gibi zor bir deplasmandan 3 puanla dönmenin sevindirici olduğunu söyledi.

Kocaman, 2-1 kazandıkları Trabzonspor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, “Son 2 maçını yitirmiş ve bu maçı da çıkış olarak gören, ligin en güçlü kadrolarından birine sahip bir takım karşısında işimizin kolay olmadığı kesindi. Böylesine zor bir deplasmandan 3 puanla dönmek sevindirici. İleriki haftalar için bizim için iyi oldu.” dedi.

Yaklaşık 30 dakikalık bölümde herşeyin istedikleri gibi gittiğini anlatan tecrübeli hoca, şöyle devam etti: “Taki bu arada rakibin çizgiden çıkan bir topu vardı. Onun dışında herşey iyi giderken çok top kayıpları başladı. Böylece Trabzonspor hızlı ataklarla kalemize gelmeye başladı. 10-15 dakikalık bölümde bizi bayağı hırpaladılar. Direkten dönen topun hemen sonrasında golü bulduk. Ondan sonra yüksek bir baskı altında kaldık. Böyle bir pozisyonda beraberliği yakaladılar. Böyle bitecek gibi derken ikinci golü bulduk. Sonrasında skora garantiye alma adına net pozisyonlar yakaladık. Ancak son paslarda bunu değerlendiremedik. Bugün kazanmak bizim için son derece değerli.”

Kocaman, hakem Süleyman Abay’ın performansıyla ilgili soru üzerine, kendisinin genel olarak hakemlerin maç içerisindeki genel davranışlarına baktığını söyledi. Başta penaltı olmak üzere pozisyonları net olarak izleyemediğini anlatan Kocaman, “Doğru veya yanlışı ile beden dili maçı tarafsız bir hakem gibi bitirmeye yönelikti. Ama hatalar da çok doğal olarak yaptığını düşünüyorum. Ancak şunu tekrar söylemek istiyorum; bu tip hatalar lehimize veya aleyhimize her zaman başımız üstüne ancak beden dile hakemlerin bir takımı tutmaya ya da ezmeye yönelik olmasın. Yoksa hata hepimizin her alanda yaptığı bir durum. Çünkü bu oyun böyle bir oyun."