Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalan Atiker Konyaspor’da Teknik Direktör Aykut Kocaman, deplasmanda alınan 1-1’lik skorun kötü bir sonuç olmadığını belirtti.
Maç sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kocaman, “Çok net bir şekilde söylemek gerekirse, hava şartları olumsuzdu. Yüksek bir nem vardı. İki takım da canla başla oynadı. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Zor bir maçtı. Hava şartları gerçekten çok kötüydü. 20. dakikaya kadar istediğimiz gibi gidiyorduk. Ancak 20. dakikaya kadar ki bölüm ve sonrasında 3. bölgeye girişlerde ciddi hatalar yaptık. Basit top kayıpları Rizespor’un iştahını kabarttı. Oyun bütünlüğü kayboldu. Rizespor oyunun hakimi oldu. İlk yarıyı gol yemeden bitirmek bizim için şans oldu. İkinci yarı rakibi kaleye doğru ittik. Görüntü bizim lehimizdeydi. 75-80 dakikaya kadar her şey yolunda gidiyordu. Ancak son dakikalarda yorgunlukla beraber ve koruma duygusu ile Rizespor biraz daha üzerimize gelmeye başladı. Bir şekilde ikinciyi yapamadığımız için 1-1’lik skor Rize deplasmanında kötü bir sonuç değil. Hem kendi oyuncularımı hem de Rizesporlu oyuncuları tebrik ediyorum” dedi.
Kocaman ayrıca açıklamasında, maçın hakeminin seyirci baskısı altında kalarak hatalı kararlar verdiğini de sözlerine ekledi.