Azerbaycan tarihinin en büyük spor organizasyonu 1. Avrupa Oyunları (Bakü 2015) 50 Avrupa ülkesinden 6 bini aşkın sporcunun katılımıyla Bakü’de başladı.

Bakü Su Sporu Merkezi'nde başlayan ilk gün yarışlarında havuz senkronize yüzme sporcularının mücadelesine sahne oldu. Sıralama müsabakaları ile başlayan yarışmada Beyaz Rusya adına yarışan Anna Şulyina ve Dominika Tsıplakova, Avrupa Oyunları tarihinin ilk sporcuları oldu. Daha sonra sırasıyla Slovakya, Polonya, Macaristan, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Türkiye, Ukrayna, İngiltere, Avusturya, Lihtenştayn, Yunanistan, İsviçre, Fransa, Bulgaristan, İsrail, Hollanda ve İtalyalı sporcular yarışmada hazırladıkları koreografiyi sergiledi. Dünyanın bir çok televizyonunda canlı olarak yayımlanan senkronize yüzme müsabakalarının finali 15 Haziran'da yapılacak.

BAKÜ 2015 AÇILIŞ TÖRENİNE SAATLER KALDI

Bakü 1. Avrupa Oyunları'na görkemli bir açılış töreniyle hazırlanıyor. Bugün yerel saatle 20.15'te yapılacak tören, Azerbaycan'ın Avrupa Oyunları için inşa ettiği 68 bin seyirci kapasiteli Bakü Olimpiyat Stadyumu'nda gerçekleşecek.

Bakü'ye gelen bir çok devlet başkanıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açılış törenine katılacak.

Avrupa kıtasının yeni spor organizasyonu olan “Bakü 2015” 1. Avrupa Oyunları'na 50 Avrupa ülkesinden 6 bini aşkın sporcu, 20 branşta madalya sahibi olmak için mücadele edecek. Her dört senede bir tekrarlanacak söz konusu oyunlar, 2016 Rio Yaz Olimpiyatları öncesinde sporculara kendilerini sınamaları için fırsat sunarken bazı branşlarda da eleme turnuvası özelliği taşıyacak.

TÜRKİYE BAKÜ 2015'E DEV KADROYLA KATILIYOR

Bu arada Türkiye, “Bakü 2015” 1. Avrupa Oyunları'na 19 spor dalına ait 23 disiplinde, 109 erkek, 81 kadın, toplam 190 sporcu ile katılıyor.

17 gün sürecek yarışmada Türk sporcular, atıcılık, atlama, artistik jimnastik, badminton, 3x3 basketbol, bisiklet, boks, eskrim, görme engelli judo, güreş, judo, kano, karate, masa tenisi, okçuluk, plaj voleybolu, sambo, senkronize yüzme, sutopu, taekwondo, triatlon, voleybol ve yüzme dallarında madalya arayacaklar.