Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Hulusi Belgü'nün vaatlerini yerine getirmesi ve kulübe 100 milyon euroluk teminat mektubu vermesi halinde adaylıktan hemen çekileceğini söyledi.

Ülker Sports Arena'da çoğunluk bakılmaksızın gerçekleştirilen Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısında üyelerin yapmış olduğu eleştirilerin ardından kürsüye gelen Başkan Aziz Yıldırım, eleştirilere cevaplar verdi.

"HAYATTA BENİ KİMSE TEHDİT EDEMEZ"

Şike davası için Mehmet Ali Aydınlar'ın kendisini ziyarete geldiği zaman Aydınlar'a 'Bu şike davası değil, komplo demiştim.' dediğini belirten Aziz Yıldırım, "3 Temmuz'da birlik ve beraberlik içindeydik. Bunu yaratanlar bizleriz. Mahkemede son sözümüz Fenerbahçe'dir diyen biziz. Konuşurken demokrasi diyorsunuz ancak aday olanlar gazeteye verdikleri ilanla beni tehdit ediyorlar. Kimse beni tehdit edemez. Ben öyle bir babanın oğluyum kimse beni tehdit edemez. Her gecenin de sabahı olmaz. Ancak bazıları her türlü hakareti bana yaptı. Bir gün bunlara cevap vermedim. Ama bundan sonra cevap vereceğim. Hiç kimse gazeteye ilan verip sen aday olma diyemez. Ben aday olmayayım, bir lider bulalım, onu aday gösterelim diye ben derim siz diyemezsiniz. Siz kulübün ne olduğunu bilemiyorsunuz." dedi.

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe tribünlerinde daha önce yapmış olduğu 'Tribünlerde esrar içiliyor' açıklamalarını hatırlatarak, "Bundan sonra uğraşmayacağım. Bütün tribünleri gruplara açıyorum. Herkes gelsin. Tribünlerde esrar da içsinler kokainde içsinler, karışmayacağım. Bunlarla devlet uğraşmıyor, Aziz Yıldırım, bundan önce uğraştı artık yeter." diye konuştu.

"DİKTATÖR OLSAM KULÜBÜ AÇMAZDIM"

Kamuoyunda kendisine yapılan eleştirilere de değinen ve 'Padişah veya diktatör gibi hareket ediyor' eleştirileri konusunda ise Aziz Yıldırım, "Ben diktatör olsam kulübü kimseye açmazdım. 5-6 bin kişi ile devam ederdim kulübü bırakmazdım ve ömür boyu burada kalırdım. Ali Koç ile cumartesi gününden beri konuşuyorum. Tek sıkıntımız bir an önce mahkemeden hangi türlü karar çıkarsa çıkmasını bekliyoruz. Adalet işlerse bizim lehimize çıkacağına adım gibi eminim. Fenerbahçe'ye leke sürülmesin. Ben lekeleneyim önemli değil." dedi.

"KULÜBÜ ÇAPULCULARA BIRAKMAM"

Fenerbahçe Kulubü'nü kendisinden sonra çapulculara bırakmayacağını birkez daha vurgulayan Aziz Yıldırım, "Benden sonra kim başkan olacak en önemli konu budur. Eğer benden sonra çapulcular başkan olacaksa yandık. Ali Koç'a rica ettim. Onunla oturduk konuştuk. Bıraktığım gün Ali Koç aday olacağı sözünü verdi. Onun için çapulculara yer yok." diye konuştu.

Başkanlığa aday olan Hulusi Belgü'nün vaatlerini yapması için 100 milyon euroluk bir teminat vermesi halinde adaylıktan çekilebileceğini açıklayan Aziz Yıldırım, "Kulubü yönetmeye geliyorsunuz. 100 milyon euro teminat mektubu verin. Kulübü size teslim edeyim. 5 sene içinde Avrupa şampiyonu yapacağız diyorsunuz. Parayı verin, teminatınızı koyun ben aday değilim. Teklifim geçerli. Adaylıktan çekileyim." dedi.

Aziz Yıldırım, konuşmasının başında ise tesislerin içinde bulunduğu vahim durumu ve bugün gelinen noktayı anlatırken, Dereağzı Tesisleri, Fenerbahçe Şükür Saracoğlu Stadı, Topuk Yaylası'ndaki tesisleri nasıl yaptıklarını anlattı. Yıldırım, Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısının yapıldığı Ülker Sport Arena'yı yapan Ülker Grubu'na ve Murat Ülker'e tekrar tekrar teşekkür ederken, Ülker Grubu'nun basketboldaki sponsorluktan da çekileceğini sözlerine ekledi.