Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bu sezon yapmış oldukları transferlerde hiç kimsenin katkı yapmadığını ve bütün transferleri kulübün kaynakları ile yaptıklarını açıkladı.
Fenerbahçe Kulubü ile Yandex Türkiye'nin sponsorluk anlaşmasına katılan Başkan Aziz Yıldırım, "Bugün önemli bir gün, anlaşmayı yapmıştık, tanıtım yapalım dedik. Formanın üzerine Yandex arama motoru ismini koyduk. 18 senelik dönememizde Fenerbahçe gücünü yönetiminden aldı, hiç dışarıdan yardım almadık. Bir tek Sow transferinde destek aldık. Yaptığımız transferleri, yatırımları kendimiz yaptık. Bunu yaparken de gücümüz taraftardı. Maddi katkılarıyla bunları yaptık. Bu sene ise transferleri hepsini kulübün kendi kaynaklarından yaptık. Ne Aziz Yıldırım ne de dışarıdaki Fenerbahçeli zenginler, kimse katkı yapmadı. Bir tek Ülker'le büyük bir anlaşma yaptık. Bunun yanında bazı şirketlerle sponsorluk anlaşması yaptık. Hepsine teşekkür ediyorum. Bugün de Yandex'le anlaşmanın karşılığından Yandex'e formamızı verdik." ifadelerini kullandı.

Anlaşmanın 3 yıllık olduğunu dile getiren Başkan Aziz Yıldırım, "Bu anlaşmanın maddi geliri Fenerbahçe'nin katkısıyla olacak. Taraftarlar kamuoyuna açıklanan detayları yerine getirdiklerinde 100 milyon Dolarlara gidecek kazanç sağlayabilir. Bu kazancı sağlamak demek Messileri, Ronaldoları almak demek. Benden sonraki arkadaşlara tavsiyem Yandex'ten gelecek katkıyla Ronaldoları Messileri almaları. Bu projeyle bu futbolcular hayal değil. Taraftarların yapması gereken diğer arama motorlarını unutacağız, Yandex'le arama yapmaları." şeklinde konuştu.

Şükrü Saraçoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde gerçekleştirilen imza törenine Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ katıldı.
Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ da sponsorluk anlaşması hakkında şunları dile getirdi:
"Fenerbahçeli taraftalar bilgisayarlarında Fenerbahçe Yandex arama motoruyla günde 25 - 30 arama yaptıklarında ve buna 1 yıl devam ederlerse 1 taraftar için yandex 36 dolar ödeme yapacak. 1 milyon taraftar bunu yaparsa 36 Milyon Dolar yapar primlerle 40 Milyon Dolar'ı bulur. 2 milyon taraftar giriş yaparsa Başkan Aziz Yıldırım'ın dediği 80 Milyon Dolar'ı bulur o da başkanın söylediği isimlerin transferi demektir." diye konuştu.

Atılan imzaların ardından Aziz Yıldırım, Mehmet Ali Yalçındağ'a üzerinde Yandex yazılı Fenerbahçe forması hediye etti. Tören fotoğraf çekiminin ardından son buldu.