Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli takımın eski kaptanı Alex de Souza hakkında sert açıklamalar yaparak ağır eleştirilerde bulundu.

Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısında üyelerin yapmış olduğu eleştirilerin ardından kürsüye gelen Başkan Aziz Yıldırım, eski futbolcuları Alex ile ilgili önemil açıklamalar yaptı. Yıldırım, "Ben sahadaki Alex'i hepinizden çok seviyorum. Sonra mukavelesi bitti, Mahmut Uslu, her gün evine gitti. Nobre ve Cristian ile Alex'i konuşun, anlatsınlar size. Bir sözleşme yapmış, getirdi. Hertha Berlin ile anlaşmış, biz onun üzerine çıktık ve Alex ile anlaştık." dedi.

"ALEX'E GÖRE AURELİO AŞAĞI SINIFTAN BİR AİLENİN ÇOCUĞU İMİŞ, ONUNLA KONUŞMAZDI"

Alex'in transfer hikayesini de anlatan Başkan Yıldırım, kendisinden 1 yıl önce Fenerbahçe'ye gelen Marca Aurelio ile de Alex'in konuşmadığını söyledi. Başkan Yıldırım, Marco Aurelio ile neden görüşmediğini, evine gitmediğini sorduğunda da Alex'in kendisine, 'Aurelio'nun ailesinin Brezilya'da aşağı sınıftan bir aile olduğunu, o yüzden görüşmediğini' söylediğini ifade etti. Yıldırım, şunları söyledi:

"Stoper Alex vardı, Alex de Souza ile birlikte onu almak istiyorduk. Menajer Figer, Ocak ayında İstanbul'a geldi, Alex'i Daum'un istediğini, almak istediğimizi söyledik. O da 'Hanımı hamile, gelemez, seneye gelsin' dedi. O da bize Nobre'yi önerdi, 'Nobre gelsin sizi şampiyon yapar' dedi, aldık. Sonra Alex geldi. Alex başladı gayet iyi, saha içerisinde Marco Aurelio ile görüşmezdi ailecek. Brezilya'da Aurelio'nun ailesi daha alt seviyedeymiş. Ben bunları anlatmadım, 'Görüş derdim' görüşmezdi. Yaş da ilerleyince sıkıntılar başladı, hep 'Para, para, para'. Adama siz bağırdınız, 'Yuh' dediniz, adam çıkıyor dışarı. Kalktım ayağa, pardüsü üstümde, biz delikanlıyız ya, biz alkışladık, ya herkes bana yuh çekseydi."

"ALEX HERTHA BERLİN İLE ANLAŞMIŞ"

Herkesin Alex'e karşı olduğu dönemde kendisinin Alex'e sahip çıktığını da belirten Aziz Yıldırım, "Ben sahadaki Alex'i hepinizden çok seviyorum. Sonra mukavelesi bitti, Mahmut Uslu, her gün evine gitti. Nobre ve Cristian ile Alex'i konuşun, anlatsınlar size. Bir sözleşme geldi Hertha Berlin ile anlaşmış, onun üzerine çıktık ve Alex ile anlaştık." diyerek, daha sonra yaşananları ise şöyle anlattı:

"Daum, Alex'i beğenmemeye başladı. Sonra Aykut Hoca geldi, 'Ben bununla yapamayacağım' dedi. 'Yapma etme' dedik. Kardeşim falan araya girdi. Sonra kardeşim aradı bir gün, 'Çabuk gel Aykut istifa ediyor' dedi. Kuyt da odada, Kuyt dedi ki, 'Sen neden gidiyorsun hoca, görevini yapmayan' gitsin. Sonra Stoch ile tribünde oturuyor. Sonra Aykut Hoca'yı konuşturmadık. Sabah oldu, Alex kadro dışı. Kim kadro dışı, bakıyoruz Aykut Hoca. Sonra tercümanı aradı, kulübe geldi. Peki dedim, 'Ne istiyorsun? benden. 'Brezilya'ya gitmek istiyorum' dedi. 'Güle güle' dedim. Ya Aykut'u gönderecektim, ya Alex'i. Ben Alex'i gönderdim, kurumsallaşmış bir kulübe de bu yakışırdı, ben de yakışanı yaptım."