İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor'u 1-0 yenerek bir günlük aranın ardından liderlik koltuğunu Beşiktaş'tan geri aldı.

Ülker Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısında Fenerbahçe etkisiz oldu. İlk yarının sonunda Larrys Mabiala'nın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Kayserispor da etkisiz bir futbol ortaya koyunca devre golsüz sona erdi.

İkinci yarıya Robin van Persie'yle başlayan Fenerbahçe, aradığı golü bu oyuncusunun ayağından 53. dakikada buldu. Baskılı futbolunu sürdüren ve Jose Fernandao'yla da bir penaltı vuruşundan yararlanmayan Fenerbahçe sahadan 1-0 galip ayrıldı

Bu galibiyetle Fenerbahçe, dün Çaykur Rizespor'u yenerek zirveye yerleşen Beşiktaş'ın 2 puan önüne geçip 59 puana ulaşarak maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü.

Ligde 4 haftadır kaybetmeyen sarı-lacivertliler üst üste 3. galibiyetini aldı.

- Kadıköy serisi devam ediyor

Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki yenilmezlik serisi devam ediyor.

Süper Lig'de sahasında namağlup serisini 20 maça (17 galibiyet, 3 beraberlik) çıkaran sarı-lacivertliler, seyircisi önünde en son 23 Şubat 2015'te Akhisar Belediyespor'a 2-1 kaybetmişti.

Fenerbahçe, bu sezon Kadıköy'de oynadığı son 19 resmi maçını da kaybetmedi. Kadıköy'deki son yenilgisini UEFA Avrupa Ligi'nde 17 Eylül'de Molde karşısında alan sarı-lacivertliler daha sonra 3 kulvarda oynadığı 19 maçta 16 galibiyet 3 beraberlik aldı.

- Van Persie gol hasretini dindirdi




Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie, 6 maçlık gol hasretine Kayserispor karşısında son verdi.

Maçın 46. dakikasında Şener Özbayraklı'nın yerine oyuna dahil olan Van Persie, 53. dakikada takımının ilk golüne imza attı. Ligde ve Avrupa'da üçer maçı boş geçen Hollandalı, Kayserispor filelerini havalandırarak ligdeki gol sayısını 10'a çıkardı.

- Fernandao penaltı kaçırdı

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Jose Fernandao, 58. dakikada penaltıdan yararlanamadı.

Fernandao, 57. dakikada kazanılan penaltı vuruşunda kaleci Ahamada'yı geçemedi. Sarı-lacivertliler bu sezon 6. kez beyaz noktaya giderken ilk defa penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Öte yandan kazanılan penaltı vuruşunun kimin kullanacağı konusunda kısa bir belirsizlik yaşandı. Van Persie, penaltı için topu alan Fernandao'ya atışı atması için izin verdi. Bunun üzerine taraftarlar Van Persie'nin bu hareketini alkışladı.

- Fenerbahçe kalesini yine kapattı

Fenerbahçe, Süper Lig'de üst üste oynadığı 4. maçında da gol yemedi

Bu sezon ligin en az gol yiyen (19) ekibi olan sarı-lacivertliler, Bursaspor, Beşiktaş ve Akhisar Belediyespor'dan sonra Kayserispor'a da gol şansı tanımadı.

Öte yandan Fenerbahçe, bu sezon ligde oynadığı 25 maçın 13'ünde kalesini gole kapatmayı başardı.

- Kayserispor'a 3 kırmızı kart

Hakem Fırat Aydınus, Kayserispor'dan üç futbolcuya kırmızı kart gösterdi.

Maçın 34. dakikasından sarı kartı bulunan Larrys Mabiala, 43. dakikada Fernandao'ya yaptığı hareket sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve takımını 10 kişi bıraktı.

Bu karara Kayserispor'un yedek kulübesinden yoğun itiraz geldi. Sarı-kırmızılıların yedek futbolcusu Kayacan Erdoğan, dördüncü hakem Baki Tuncay Akkın'ın yanına giderek itirazlarını sürdürdü. Bunun üzerine Aydınus, Akkın'ın uyarısıyla 45. dakikada Kayacan'a kırmızı kart gösterdi.Böylece maçı 10 kişi tamamlayan Kayserispor'un yedek kulübesinde de bir isim ihraç edildi.

Maçın son düdüğünden sonra Kayserispor'da Sinan Bakış hakem Aydınus'a itiraz etti. Sarı kart gören Sinan, itirazlarını sürdürünce ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

- Pereira 3-5-2'ye döndü

Fenerbahçe'nin teknik direktörü Vitor Pereira, rakibin 10 kişi kalmasıyla takımını ikinci yarıya 3-5-2 düzeniyle çıkardı.

İkinci yarının başında sağ bek Şener Özbayraklı'nın yerine forvet Van Persie'yi alan Portekizli teknik adam, savunmada Kjaer-Alves-Kadlec üçlüsünü bıraktı. Hasan Ali Kaldırım ve Luis Nani'yi kanatlarda oynatan Pereira orta saha göbeğini ise De Souza, Diego ve Volkan Şen'den kurdu. İleride ise Van Persie ve Fernandao yer aldı.

- Kayserispor'da düşüş sürüyor

Kayserispor, yeni teknik direktörü Hakan Kutlu'yla çıktığı ilk karşılaşmadan puan alamadı ve ligde galibiyet hasretini 7 maça çıkardı.

Son 7 maçında 6 yenilgi 1 beraberlik alan Kayseri ekibi, 23 puanda kaldı ve küme düşme potasından uzaklaşamadı.

- Taraftardan teröre tepki

Fenerbahçeli taraftarlar maç sırasında Ankara'da yaşanan terör saldırısına tepki gösterdi.

Taraftarlar maçın ikinci yarısının tamamına yakınında toplu olarak "Kalbimiz kapkara, seninleyiz Ankara", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Ne mutlu Türküm diyene" tezahüratlarında bulundu.