Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray'ın Kadıköy'de kupa kaldırmasıyla ebedi dostluklarının bittiğini söyledi. Yıldırım, yarın oynanacak derbi maçta sarı kırmızılı futbolcuların elleri ve ayaklarının titrediğini ve maçı Fenerbahçe'nin kazanacağını iddia etti.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu, Ekim Ayı Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Galatasaray'a yönelik sert açıklamalarda bulundu. 3 Temmuz 2011'de yaşanan şike davası sürecinde Galatasaray'ın Kadıköy'de kupa kaldırmasını eleştiren Aziz Yıldırım, "Eğer kupayı sahalarında alsalardı ebedi dostumuz olacaklardı, şimdi dost değiliz." sözleriyle sarı kırmızılıların artık dostları olmadığını ifade etti.

Başkan Aziz Yıldırım, Galatasaray'ın artık dostları olmadığını ifade ettiği açıklamasında, "Galatasaray en büyük rakiplerimizden ve dostlarımızdan birisi deniyor. Ben demiyorum. Dostluklar kolay kazanılmaz. Dostlularda hata yapıldığı zaman insan görmez ama dostluklarda rencide edici durum olursa dostluk sonsuz olmaz. Olmaması da gerekir. İki takım geçmişte dostluk dolu maçlar yapmıştır. Biz hapisteyken burada play off oynandı. Şampiyon oldular, tebrik ediyoruz. Üzgün ve yönetimi olmayan insanları mücadele ettiği bir dönemde, inat için bir zevki tatmak için orada o rezilliği yaşatmamak gerekir. Bunlar o rezilliği yaşattılar. Ben hiçbir zaman unutmam. Onlar orada saygı göstereceklerdi, kupayı da almayacaklardı. O zaman ebedi dostumuz olacaklardı ama şimdi dost değiliz." dedi.

"ELLERİ AYAKLARI TİTRİYOR, GALATASARAY'I YİNE YENECEĞİZ"

Sarı kırmızılı kulübün yöneticilerini maça davet konusu hakkında ise Başkan Yıldırım, "Zaten gelecekler. Yerleri belli. Davete falan gerek yok. Davet edebilmek için birbirimizi iyi anlamamız lazım. Ben onları iyi biliyorum. İsteyen arzu eden kurallar gereği gelir." diye konuştu.

Süper Lig'in 9. haftasında yarın oynanacak Fenerbahçe - Galatasaray derbi maçı için ise Aziz Yıldırım, şöyle konuştu:

"Yarın inşallah falan yok, yeneceğiz. 17 sene olmuş, bizi yenemiyorlar yarın biz yine yeneceğiz. Biz oyuncularımıza güveniyoruz. Türkiye'nin en iyi takımıyız ve Avrupa'nın en iyi takımlarından biriyiz. Onlar sahaya inancımızı yansıtacak ve yeneceğiz. 3-4 gündür gazeteler yazıyor, 'Galatasaray Fenerbahçe'yi yenebilirler' diye, yenemezler bizi. Onların elleri ayakları titriyor, yine titreyecek. Biz hepimiz tek yürek olarak, futbol oynayarak kazanıp yolcu edeceğiz. Ben başkanlığı bitirene kadar bu tarih devam edecek. Bunu bilsinler."