Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, hafta sonu yapılacak genel kurulda başkanlığa aday olduğunu açıklarken kendisi hakkında verilen ilana da büyük tepki gösterdi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda hafta sonu yapılacak seçimli genel kurul toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Başkan Aziz Yıldırım, bugün bir gazetede verilen ilana büyük tepki göstererek, "Bu ilanı görmeden önce bırakma yönünde düşüncem olacaktı. Bir iki gün daha düşünüp karar vereceğim diye söyleyecektim, öyle düşünüyordum. Ama bugünkü gazetedeki ilanı görünce kararım değişti. Beni tehdit ediyorlar. Seni vurdururuz diyorlar. 17 sene hiç kimseden korkmadım. Fenerbahçe'yi siyasetin dışında tutmaya çalıştım. Fenerbahçe kulübü sporun cumhuriyetidir. Burada padişahlık olmaz. Bu kulübün kurulları var. Sizi seçerse seçildiğiniz süre içinde kulübü yönetirsiniz. Ama tehditle buradan kimseyi gönderemezsiniz." dedi.

İlan veren kişilerin korktukları için isimlerini dahi yazdıramadığını kaydeden Başkan Yıldırım, "Bu kişiler önce isimlerini yazdıracaklar. Bu metnin nereye gittiğini bilmiyorlar. Benim tek derdim Fenerbahçe şampiyon olmuş veya olmamış derdinde değilim. Benim tek davam Fenerbahçe üzerine atılan bu lekeninin temizlenmesi ve bu lekeyi üzerimizden atmaktır. Bunun için mücadele ediyoruz. Mahkeme olumlu yönde karar verirse biz temizlenmiş oluruz. Aksi olursa o zaman Fenerbahçe yöneticiliğinden istifa ederim. Bu lekeyi taşıyamam. İlandaki kişilerin kulübü yöneteceğine inansam hemen bırakırım." diye konuştu.

"TRANSFER YAPSAK ŞAMPİYONDUK"

Fenerbahçe'ye geçen yıl 50 milyon Euro para harcayarak transferler yapsa şampiyon olacaklarının kaydeden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "O parayı harcasak kulubü borca sokmuş olurduk. İlan olmasaydı burada farklı konuşacaktım. Mahkemenin neticelenmesini bekliyorum. Mahkeme neticelendiği gün kongre kararı alacağım. Ben bu kulübü cibbilliyetsizlere bırakmam. Tehditlerden korkacak adam değilim. Kimse beni tehdit edemez. Cumartesi günü kim adaysa gelsin vaatlerini açıklasınlar. Bu ilanları verenleri kongre günü isim isim açıklayacağım. İlanı veren kişiyi biliyorum onu aradım. Utanmıyor musun dedim cevap bile veremedi." dedi.

Aziz Yıldırım, bugün gitse Fenerbahçe Kulübü üç ayda bir kongre yapacağını ifade etti.

"ŞAMİYON OLAMADIK SUÇ BENDE"

Süper Lig'de şampiyon olmadıkları için suçun kendinde olduğunu dile getiren Aziz Yıldırım, "İsmail Hoca'ya kefilim. 50 Milyon Euro versek şampiyon olacaktı. Kulüp batak Aziz Yıldırım büyük başkan ben bunu yapamam." dedi.

3 Temmuz 2011'de hapse girdiklerini kaydeden Aziz Yıldırım, "Bize şike yaptı dediler. Bizden önce 25-30 yıl öncede şike yapılıyor. Mahkemeden aklanırsak, bunun Avrupa'da da hesabını soracağız. 2011 yılından beri Avrupa'ya gidemiyoruz, bunun hesabını soracağız. Bu kadar hakareti hak etmiyoruz." diye konuştu.

3 Temmuz sürecinde paralel yapının mahkemelerinde yargılandıklarını iddia eden Aziz Yıldırım, "Beşiktaş'ta özel mahkemede yargılandık. Buna kumpas diyorlar. Sivas'a para götürdüğümüz yazıldı çizildi. Bunlar hiç görülmedi mi ? Mahkemenin bizim hakkımızda vereceği kararı bekliyoruz. Ben seçilirsem mahkemenin karar verdiği gün lehimize karar verirse bırakacağım. Aleyhimize karar verirse bırakmış olacağım." dedi.