Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, mayıs ayındaki kongrede son kez başkanlığa aday olacağını açıkladı.

Sarı lacivertli kulübün Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan Ocak ayı divan kurulu toplantısında üyelere hitap eden Başkan Yıldırım, bir dönem daha Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na aday olacağını vurgulayarak, "Buraya gelirken 20 yıl kulübün başında kalacağım diye gelmedim. Belki öyle bir düşüncem olsa kaçardım gelmezdim. Tabiki hepimizin hayatı var. Belli bir zaman sonra fiziksel gücün de diğer şeylerin de azalıyor. Yeni bir ekibin idare etmesinde fayda var. Üç yıl daha seçilmek için mayıs ayında aday olacağım. Seçilirsek devam edeceğiz. Ondan sonraki dönemde aday olmayacağım. Mayıs ayındaki kongrede üç yıllık planı sunacağız. 3 yıllık plandan sonra 6 yıllık bir plan getireceğiz. Biz böyle düşünüyoruz diyeceğiz, yeni gelen arkadaşlara bu planları kullanın diyeceğiz." diye konuştu.

Tüzükte yazılan şartları sağlayan herkesin aday olabileceğine vurgu yapan Başkan Yıldırım, "Fenerbahçe'de artık Aziz Yıldırım tek aday kimse aday olamıyor demesin. Herkes tüzükte yazılan şartlarda gelsinler aday olsunlar. Yalancı pehlivan gibi konuşmak yok. Gelsinler ekiplerini kursunlar. Gerekirse biz elimizi kaldırırız seçeriz." dedi.

YAYIN GELİRİ KONUSUNDA HUKUKİ GİRİŞİMLERE BAŞLADIK

Bu arada naklen yayın havuzundan Fenerbahçe'nin almış olduğu paranın azaldığını ve bu nedenle yayın hakları konusunda da çalışmalar içinde olduklarını kaydeden Aziz Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Havuz devam etsin ama biz de hakkımızı alalım. 2010 yılında bize 125 milyon dolar teklif edilmişti. Şu anda 37 milyon dolar alıyoruz. Bu nedenle aradaki açığımızın kapatılmasını gerekiyor. Yayın hakları ve diğer gelirler konusunda serbest kalmamız gerekiyor. Haklarımı kullandıktan sonra ben de devlet ne istiyorsa gerine getireceğim. Bir taraftan beni tutacaksınız, bana hiçbir şey yaptırmayacaksınız, öbür taraftan da gel vergiyi öde şunu yap bunu yap diyeceksiniz. Böyle bir sistem olmaz. Bunun için mahkemelere gidiyoruz. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bizim yayındaki hakkımızı ya devlet bize verecek havuz bozulmasın diye vermezse bu savaş başlıyor. Fenerbahçe'nin hakını almak için hukuki savaş başlatıyoruz."

Fenerbahçe Kulübü'nde devamlı vergi incelemelerinin yapıldığını ve cezalar aldıklarını da açıklayan Aziz Yıldırım, "Amatör şubelerden 16 trilyon lira ceza yedik. Yani amatör şubeleri kapatın mesajı veriyorlar." diye konuştu.

Öte yandan Başkan Aziz Yıldırım, 1 Milyon Üye Projesi'ni eleştiren ve bu projenin tutmayacağını ileri süren Ali Vatan isimli kongre üyesi ile kısa süreli bir tartışma yaşadı.