Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in beraat kararı verilen şike davasının ardından 'Hukuken aklandılar ama vicdanen aklanmadılar' şeklindeki açıklamasına cevap verdi. Yıldırım, Güneş için "Böyle düşünüyorsa Beşiktaş'ta çalışmamalı." dedi.

Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 2002 yılında yazar Hıncal Uluç'un Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e futbol dışı eleştirilerde bulunduğunu hatırlatarak, "Biz o günlerde kendisine destek verdik. Gördüğümüz zaman 'Moralini bozma' dedik. Trabzon ile berabere kaldığımız zaman Urfa'da kupa maçına gittik. Kupayı Trabzon aldı. Seremonide bana kendisi 'Üzülmeyin, şampiyon siz olacaksınız' dedi. Sonra tebrik ettik, herkes yoluna gitti. Sonra Trabzon maçına geldik. İlk yarı 1 - 1 bitti, soyunma odasına gittim. Bizim oyuncularla Trabzonlular arasında tartışma vardı. Bir şeyler söylüyorduk Şenol Hoca beni yakaladı, yalansa çıksın söylesin. 'Daha 45 dakika var başkan siz şampiyon olacaksınız.' O gün Egemen oynadı bize karşı ve biz onu transfer ettik. Bursaspor, şampiyon oldu. Esas araştırılması gereken sezon o sezondur. Bakan 3 hafta önce ligin şaibeli olduğunu söyledi, şampiyonluk gidince şaibe ortadan kalktı." şeklinde konuştu.

Şenol Güneş'in 'Hukuken aklanmışlar ama bunun vicdanen karşılığı yok' dediğini dile getiren Aziz Yıldırım, Beşiktaş'ın şike yapıp yapmadığını sorduğu konuşmasına şöyle devam etti:

"Peki bizi içeri atarken vicdanen kanıtı vardı. Şenol Güneş ve Beşiktaş'a soruyorum; Beşiktaş şike yaptı mı? Ben şike yapmadığını söylüyorum. Onların ağzından duymak istiyorum. Beşiktaş Yönetim Kurulu üyeleri mahkemelerde yargılandı mı? Bilmiyorum, soru soruyorum. 9 Ekim'de yapılan mahkemede arkadaşları hukuken beraat ettiler mi etmediler mi? Beşiktaş Kulübü kanun önünde şike yapmamışken Şenol Güneş ve onun gibi düşünenlerin vicdanında Beşiktaş aklandı mı, aklanmadı mı? Aklanmadı diyorsa Beşiktaş yönetimini göreve çağırıyorum."

"VİCDANLAR AKLANMADIYSA BEŞİKTAŞ'TA ÇALIŞMAMALI"

"Artık 3 Temmuz ile ilgili taraf olmayı bıraksınlar." diyen Yıldırım, "Trabzonlulara şirin görünecek diye konuşma olmaz. Adamlık varsa hepimiz ona göre davranacağız. Vicdanlar aklanmadıysa orada görev yapmamasını düşünüyorum. O da Beşiktaş yönetiminin kararı." dedi.