Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Yargıtay'ın kararı vermesi sonrası başkanlığı bırakacağını açıkladı.

Fenerbahçe'de Başkan Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu Ekim Ayı Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor. Başkan Yıldırım, sözün arkasında olacağını ve görevi bırakacağını kaydederek, "Söz verdi, onu tutmak için yapıyor gibi bir şey yok. Hem ailesel, hem iş hayatı gibi durumlardan bu kararı aldığım için açıkladım. Yeni insanların gelmesini, yeni şeyler yapmalarını arzu ediyorum. Mahkeme karar verdikten sonra sürecin önü açılıyor ve bu sözün gereğini yaparım diye düşündüm. Fakat bununla ilgili arkadaşlarımla konuştum Kasım'ın ilk haftası seçim ikinci haftası kongre yapacaktık. Ancak bazı gelişmeler oldu Yargıtay kararına kadar devam edeceğim. Mayıs ayına kadar devam edeceğim sanırım Mayıs'a kadar Yargıtay kararını verir. Mayıs'ta sizlere teşekkür edeceğim ve bırakacağım. Daha önce iki kızımla olamadım, bu kez kızımla zaman geçirmek istiyorum, suçlu olmak istemiyorum." ifadelerini kullandı.

AZİZ YILDIRIM'DAN 3 MİLLETVEKİLİNE ELEŞTİRİ

Trabzon'da üç partinin milletvekili adaylarının "Aziz Yıldırım şike suçlusudur" demelerini de eleştiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Trabzon'da 3 milletvekili konuşma yapıyor, 'Aziz Yıldırım şike suçlusudur' diyor. Burada ağır bir konuşma yaparım ama Fenerbahçe'de bazı insanlara saygım var konuşmuyorum. Fenerbahçe üst kimliktir, burada her yerden insan var. Trabzon'dan milletvekili alabilmek için her parti Fenerbahçe'nin üzerinden açıklamalar yapıyor. Bizi tahrik ediyorlar ama biz sakin kalıyoruz. Devam ediyor bu milletvekili arkadaş, 'Yargıtay'da karar bozulacak' diyor. Büyük tehlike var ben kendimi güvencede hissetmiyorum. Koray Aydın kendisi Yüce Divan'a gidip aklanmadı mı? Biz de aklanınca ne olacak? Aklanmış sayılmayacak mıyız? Süleyman Soylu da bize sallıyor. Fenerbahçe üyesi kendisi. 'Millet karar vermiş, milletin kararı değişmez' diyor. Siyaset için bunları söylemek yara açar, toplumu ayrıştırır. Dua etsin bizim gibi sağduyulu insanlar burada yönetimde. Bilsinler ki Trabzon ile Fenerbahçe'nin arasını açmak ileride Türkiye Cumhuriyeti'ne zarar verir. "

İnsanların kandırıldığını dile getiren Aziz Yıldırım, "11 bin savcı var. Bugün Yargıtay'da ve diğer mahkemelerde 4 bin 500'ü oy kullanıyorlar. Biz kimlere güveneceğiz. Biz yıkılmadık, ayakta kaldık ama herkes bunu yapabilecek mi? Suçlular cezalarını çekmediği sürece bu ülke karanlık bir noktadadır. Bu ülke aydınlanmak istiyorsa suçlular ortaya çıkarılmaktadır. 17-25 Aralık iddianamelerini okuyorum sanki 3 tane polis, 5 tane savcı, 4 tane emniyet müdürü bu işi yapıyor. Bu işin derinine girmek gerekiyor. Bu ortamda güven duymuyorum ve bunu kemiklerime kadar hissediyorum." ifadelerini kullandı.

Başkan Aziz Yıldırım, 2014-2015 sezonunun 26. haftasında Rize deplasmanında oynanan ve Fenerbahçe'nin 5-0 kazandığı maçın dönüşünde Trabzon'un Sürmene ilçesi girişinde uğradığı silahlı saldırı ve otobüs şöforunun yaralandığı olayla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Yıldırım, olayın üzerinden 6 ay geçmesine rağmen olayla ilgili hiç bir işlem yapılmadığını da belirterek, "Rize'deki olay ile ilgili bir gelişme yok. Savcı'ya soruyoruz 'Elim kolum bağlı' diyor. Artık bu savcımızdan gerekeni yapmasını rica ediyorum." diye konuştu.