Azerbaycan'da 12-28 Haziran günlerinde gerçekleşecek 1. Avrupa Oyunları'nı AzTV canlı yayınlayacak. Başkent Bakü'deki Fairmont Oteli'nde düzenlenen imza törenine Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov, Avrupa Oyunları Koordinatör Başkanı Simon Clegg ve AzTV Genel Müdürü Arif Alışanov katıldı.
Törende konuşan Spor Bakanı Rahimov, Avrupa Oyunları'nın yayımında AzTV'nin büyük rolü olacağını söyledi. Rahimov, "Avrupa Oyunları AzTV ve İdman Azerbaycan Tv kanalları aracılığıyla ülke genelinde yayınlanacak. AzTv'nin bir parçası olan İdman Azerbaycan 24 saat yayınla spor yarışlarını seyircilerle buluşturacak. " dedi.

Törende Arif Alışanov ise, önemli bir spor organizasyonu olan Avrupa Oyunları'nı AzTV aracılığıyla ülkede yayınlanmasından büyük sevinç duyduklarını dile getirdi. AzTV'nin teknik donanım bakımından hiç bir sıkıntı yaşamadığını vurgulayan Alışanov, televizyonlarının 1990'lı yıllardan bu yana olimpiyatları canlı yayınladığını ve büyük tecrübeye sahip olduklarını kaydetti.
Avrupa Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenecek söz konusu oyunlarda, 49 Avrupa ülkesinden 6 bini aşkın sporcu 20 branşta madalya sahibi olmak için mücadele edecek.
Her dört senede bir tekrarlanacak Avrupa Oyunları, 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları öncesinde sporculara kendilerini sınamaları için önemli bir fırsat sunarken, bazı branşlarda da eleme turnuvası özelliği taşıyacak
1. Avrupa Oyunları 12-28 Haziran tarihleri arasında Azerbaycan'ın Bakü'de düzenlenecek.