Yayladağı ilçesine bağlı Sebenoba Mahallesi'nde düzenlenen "aba güreşi" turnuvasında, başpehlivanlık için baba ve oğlu kıyasıya mücadele etti.

Sebenoba Muhtarlığı ve Gençlik ve Spor Kulübü işbirliğiyle düzenlenen aba güreşine 600 güreşçi katıldı.

Çocukların da katıldığı müsabakada başpehlivanlık için baba Cemil Güleş ile oğlu Mehmet'in karşılaşması herkesin ilgisini çekti.

Başpehlivanlık için kıyasıya mücadele eden baba oğul, centilmenlik çerçevesinde gerçekleştirdikleri gürşle seyircilerden tam not aldı. Güreş sonunda baba Cemil Güleş, başpehlivan oldu.

Sebenoba Mahallesi Muhtarı Mustafa Yıldız, düzenledikleri turnuvaya ilgiden oldukça memnun olduklarını daha iyi organizasyonlar yapmaya çalışacaklarını kaydetti.

Müsabakaya 600 güreşçinin katıldığını ifade eden Yıldız, etkinlikte dereceye giren sporculara toplam 80 çeyrek altını ödül olarak dağıttıklarını söyledi.

Etkinlikte, 35 kiloda Murat Deniz Karbeyaz, 45 kiloda Yasin Gülücü, 55 kiloda Resul Özbek, 60 kiloda Beyhan Yılmaz, 70 kiloda Murat Ucum ve 80 kiloda Mevlüt Çolak birinci oldu.

Etkinliğe, Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, AK Parti İl Başkanı Murat Genco, Yayladağı Festivali Güreş Ağası Servet Altaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.