Öğrenci velilerinin okulla ve birbirleri ile olan ilişkilerini güçlendirmek ve aile bağlarını bir arada tutmak amacı ile İstiklal İlkokulu'nda Babam Futbol Oynuyor Projesi, aileler ve velilerden tam not aldı.

Samsun’un Havza ilçesi İstiklal İlkokulu 1. sınıf öğretmeni Aydan Pehlivan tarafından hazırlanan projede öğrenci velileri ve öğrenciler okul bahçesinde top oynadı, kendi aralarında futbol maçı yapıp günün stresini attı. Veliler bu projede insanların birbirleri ile ilişkilerinin güçlendiğin belirtti.

Etkinlikler, öğrencilerin babaları ile birlikte top oynaması ile başladı. Bir müddet çocukları ile top oynayan veliler, daha sonra kendi aralarında futbol maçı yaptı. Maçın başlangıç vuruşunu yapan Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında hazırlanan 'Babam Futbol Oynuyor Projesi'nin amaç bakımından çok önemli olduğunu belirterek, "Projeye emeği geçenleri kutluyorum. Öğrenci velilerimizin okullara gelmesi ve bizlere destek olması önemli." dedi.

Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Erkut Ercan, projenin 1. sınıf öğretmeni Aydan Pehlivan tarafından Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında hazırlandığını kaydetti. Ercan, "Projemizin amacı öğrenci velilerinin okulla ve birbirleri ile olan ilişkilerini artırmak. Okul idaresi öğretmenler ve veliler arasında bir diyalog ortamı kurmak. İnşallah projemizi gelecek yıl daha kapsamlı ve geniş şekilde uygulayacağız." açıklamasında bulundu.

Öğrenci velileri ise projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Bu bahane ile okula gelerek çocuklarımıza verilen eğitimi yerinde görme fırsatı ve veli olarak birbirimizi tanıma imkanına sahip olduk." dedi. Maç sonrası katılımcılara madalya verildi.