Türkiye’nin dört bir tarafındaki büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu ATO Congresium’da düzenlendi. Sempozyum’un açılışında konuşan ve bu kapsamda düzenlenen “2016 Gençlik ve Belediye Proje Yarışması”na ilişkin bilgiler veren Başbakan Davutoğlu,“Yarışma için milletvekili, akademisyen ve yerel yönetim uzmanlarından oluşan 17 kişilik jüri üyemiz belediyelerden gelen projeleri titizlikle inceleyerek, ödül almaya hak kazananları belirledi” dedi.
Yerel belediyelerin başarı hikayesinin temelinde AK Parti’nin şehirleri ihya eden belediyecilik anlayışı olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Bu alanda tarih yazdık, dünyaya örnek olacak hizmetleri hayata geçirdik. İstanbul, Ankara, Kayseri, Konya, Kocaeli, Bursa, Samsun ve daha birçok şehrimiz Türkiye’nin nereden nereye geldiğini tablolarla açık bir şekilde ortaya koyuyor” diye konuştu.
Yerel yönetimlerde devrim niteliğinde işlere imza atıldığını da kaydeden Davutoğlu, “İdeolojik ritaülü sarsmadan hayatın inançlarını öne çıkaran, yerel yöneticilik anlayışımız elhamdülillah, çeyrek asra yaklaştı. 20 yılı aşan hizmetler sunan belediye başkanlarımız da aramızda. Onlara da teşekkür ediyorum. Sizin eserleriniz ve hizmetleriniz sayesinde her mahali seçimlerinde vatandaşların bize olan teveccühü artarak devam etti” şeklinde konuştu.
Metropol şehirlerdeki çalışmalara ilişkin de kısaca bilgi veren Başbakan Davutoğlu, “Nüfus çeşitliliği, etnik ve kültürel çoğulculuğu itibarıyla adeta Türkiye’nin özeti olan bu şehirlerimize mesela İstanbul’umuza, Ankara’mıza çok yönlü ve büyük projeler ile hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.
ÖDÜLÜ BAŞBAKAN DAVUTOĞLU VERDİ
Başbakan Davutoğlu’nun konuşmasının ardından sempozyum kapsamında düzenlenen “2016 Gençlik ve Belediye Proje Yarışması”nın ödülleri dağıtıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi de Başkent’te gençlere yönelik yürüttüğü ve yapmayı planladığı 30’u aşkın çalışmalarının yer aldığı “Gençlerin Ankarası Projesi”yle Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Başkan Gökçek’in ödülünü, alkışlar ve sloganlar eşliğinde Başbakan Ahmet Davutoğlu verdi. Ödüllerin dağıtımının ardından Başbakan Davutoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte Başkan Gökçek’in de bulunduğu Büyükşehir Belediyesi’nin ödül alan projesinin tanıtıldığı standı gezerek, bilgi aldı.
Bu yıl 5.’si düzenlenen sempozyum kapsamında her yıl belirlenen temalarda ödüller dağıtılıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi daha önce de sempozyum kapsamında düzenlenen yarışmalarda “Hedef Mutlu Aile” ve “Sosyal Gelişim” projeleriyle ödüllere layık görülmüştü.