Bafra'da balon gezileri yanında yamaç paraşütü konusunda da ilk adımlar atıldı.

Bafra Belediyesi ile Bafra Hava Sporları Kulübü'nün birlikte organize ettiği yamaç paraşütü etkinliği Bafra Kapıkaya Tepesi'nde yapıldı. Yamaç paraşütçüleri tek veya tandem ile uçuşlar gerçekleştirdi. İzleyenler bu uçuşları büyük bir heyecanla takip etti. Uçuşlara katılan paraşütçüler buranın Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri olduğunu, termik ve dinamik bakımından uçuşlar için mükemmel olduğunu, bu kadar güzel bir yer görmediklerini söyledi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı açıklamada “Öncelikle Kapıkaya muhtarımıza, Bafra Hava Sporları Kulübümüze, Türkiye’nin pek çok yerinden katılan paraşütçülerimize teşekkür ediyorum. Bizim Bafra için ortaya koyduğumuz 5 ana hedefimizden biri turizmdir. Bu alanda çalışmalar yapıyoruz. Samsun bir bütündür. Her ilçemizin turizm değerlerinin ortaya konulması Samsun'umuza ait demektir. Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Arlı bizzat burada bulunarak yetkililerle beraber tespitlerde bulundular. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz her zaman Bafra’mızın yanındadır. Ayrıca buraya su getirme sözü veren iş adamımız Kerim Kerimoğlu’na ve bizlerle beraber olan Samkon Genel Başkanı H.Kaya Aşcı, Büyükşehir Belediyesi Proje Daire Başkanı, Ar-Ge Şube Müdürü ve hemşerilerime çok teşekkür ediyorum." dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Arlı burada yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Buraya neler yapabileceğimizi görmek için Proje Daire Başkanımız ve Ar-Ge Şube Müdürümüzü de alarak geldik. Burada yaşanan büyük bir heyecandır. Mükemmel manzaralar var. Burayı turizm bölgesi haline getirmek için çalışacağız. Burada sosyal donatılar, kafeterya, mescit, çeşmeler gibi alanlar oluşturmak, yer ve yol problemini çözmek gerekiyor. Yaptığımız tespitleri Büyükşehir Belediye Başkanımıza aktaracağız. Bunları Bafra’mıza inşallah kazandıracağız. Bafra Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere bu güzel çalışmaları için tebrik ediyorum.”