19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Haftası kapsamında gerçekleştirilecek şampiyona öncesi Türkiye Wushu Kungfu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz basın açıklaması yaptı.

Akyüz, Bafra Gençlik Merkezinde düzenlediği basın açıklamasında, "Samsun’umuzun güzel ilçesi Bafra’da önemli bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de belki de ilk defa bir ilçede önemli bir uluslararası şampiyona tertip edilecek. Bu, Samsun’un ismi ile özdeşleşmiş bir isim altında 19 Mayıs Uluslararası Gençlik Wushu Kungfu Şampiyonası olarak yapılacak. Wushu sporu önemli bir spor dalıdır. İnsan sağlığı açısından, bedensel ve zihinsel gelişimi sağlama açısından son yıllarda dünyada çok hızlı bir şekilde gelişen bir spor dalı. Sağlık sporudur aynı zamanda. Gençliğin özellikle yetiştirilmesinde, vatanına, milletine faydalı, maddi manevi donanımlı olarak yetişmesinde önemli katkıları, etkileri olan bir spordur." dedi.

Bafra’da uluslararası bir 19 Mayıs Uluslararası Gençlik Wushu Kungfu Şampiyonası için önemli hazırlıklar yaptıklarını anlatan Akyüz, şampiyona hakkında şu bilgileri verdi: "8 ülkeden 400’e yakın sporcu mücadele edecek. Bir ilçede yapılabilecek en büyük organizasyon gerçekleşecek. Hep beraber göreceğiz çok mükemmel bir şampiyona olacak Allah’ın izni ile. 1 ay önce Yunanistan’da bir şampiyona gerçekleştirdik. Balkan Şampiyonası. O ayarda bir şampiyona olacağına inanıyorum. Avrupa şampiyonası niteliğinde olacak buna kalben inanıyorum. Katılan ülke sayısı da önemli. Türkiye 60 sporcu ile, İran, Yunanistan, Bosna Hersek, Azerbaycan, Irak, İtalya, Hırvatistan ülkeleri katılmaktadır. En iyi sporcular bu şampiyonada mücadele edecekler."

Açılışı 22 Mayıs saat 19.30’da Bafra Yeni Kapalı Spor Salonunda yapılacak şampiyonanın kapanış ve ödül töreni ise 24 Mayıs Pazar günü olacak.