Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, 2016 Rio Olimpiyatları’nda güreşçilerin büyük başarılara imza atacaklarını söyledi.
,
Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen iftar yemeğinde güreş camiası bir araya geldi. İftar programına Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Milli Güreşçi Taha Akgül, Genç Milli Takım güreşçileri ve davetliler katıldı.

İftar yemeği sonrası söz alan Gençlik ve Spor Bakanı A. Çağatay Kılıç, şunları söyledi; "İnşallah bu birlikteliğimiz devam edecek. Yakın zamanda madalyalar kazanan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Bundan sonra yapılacak şampiyonalarda yarışacak kardeşlerimize de Allah güç kuvvet versin. Önümüzde 2016 Rio Olimpiyatları var burada Türk Güreşi’nin temsili için büyük ve yoğun çaba içerisindeyiz. Orada çok güzel başarılara imza atarak ülkemizi gururlandıracağız. Ay-yıldızlı bayrağımızı üzerinizde taşıyarak büyük bir onur taşıyorsunuz. Birlikte yapacağımız çalışmalarla gelecekte çok daha büyük başarılar getirecektir. Güreşin yeri hepimiz için çok ayrıdır. Hem geleneklerimizde hem de göreneklerimizden aynı zamanda inancımız nedeniyle ayrı bir yeri vardır.’’

Daha sonra kürsüye gelen Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ise, yaptığı kısa konuşmada birlik ve beraberliğe değinerek güreş camiasının Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı kutladı.