Azerbaycan'ın ev sahipliği yaptığı Bakü 2015 1. Avrupa Oyunları'nda milli sporcuların ve gönüllülerin katılımıyla geçit töreni düzenlendi.
12-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen 1. Avrupa Oyunları'na katılan Azerbaycan milli sporcuları ve söz konusu oyunlarda görev alan gönüllülerin onuruna Bakü'nün merkez sokaklarında geçit töreni düzenlendi.

Hazar Denizi kıyısında Bakü Spor Sarayı'ndan start alan tören katılımcıları, Milli Park'ta Saat Kulesi'ne kadar ülke bayraklarıyla yürüdü. Vatandaşların da ilgiyle izlediği geçit töreni gece yerli ve yabancı sanatçıların sahne performansıyla sona erdi.

Avrupa Oyunları'nda görev alan ve geçit törenine katılan gönüllü Zamig Tehmezov, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada bugün çok hoş bir gün yaşadıklarını bildirdi. Bakü'de yapılan geçit töreninde Azerbaycan bayrağını finişe kadar taşıdığını dile getiren Tehmezov, Bakü 2015'te aldığı görevden büyük onur hissi yaşadığını vurguladı.

Avrupa Oyunları'nda gönüllü olarak görev almasından onur duyduğunu dile getiren İsa Bayramov da Cihan'a açıklamasında, geçit törenine katılarak arkadaşlarıyla birlikte Bakü 2015'i desteklediklerini belirtti.

Azerbaycan'ın ilk Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapmasından büyük gurur duyduğunu bildiren milli sporcu Tural Hesenli söz konusu oyunların büyük şans olduğunu ve Azerbaycan'ı dünyaya tanıtmakta büyük fırsat bulduklarını kaydetti.

Bakü 2015 1. Avrupa Oyunları'nda çoğunluğu üniversite öğrencisi yerli ve yabancı 12 binden fazla gönüllü çalışmıştı. Müsabakaların yapıldığı spor merkezlerinde, sporcuların ve basın mensuplarının konakladığı mekanlarda, otobüs ve taksi duraklarında, havalimanında sporcuların karşılanmasında ve bir çok görevde gönüllü olarak çalışan gönüllülere 'Alev Bekçileri' ismi verilmişti.

Avrupa Oyunları Bakü 2015 12-28 Haziran tarihleri arasında Başkent Bakü'de ve Mingecevir şehrinde gerçekleştirildi. Avrupa'nın 50 ülkesinden 6 binden fazla sporcunun madalya için mücadele ettiği yarışmalarda, Türkiye 6 altın, 4 gümüş ve 19 bronz madalya ile ülke sıralamasında 14'üncü sırada yer aldı.

Oyunlarda birinciliği 79 altın, 40 gümüş, 45 bronz madalya ile Rusya alırken en yakın takipçisi olan ev sahibi Azerbaycan, 21 altınla ikinci, İngiltere ise 18 altınla üçüncü oldu.