Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 1. Avrupa Oyunları Bakü 2015'te grekoromen güreşte Türkiye'yi temsil eden Cenk İldem ile Selçuk Çebi üçüncülük maçı için mindere çıkacak.

Sabah yapılan seansta İsrail temsilcisini 3 - 0 yenen 98 kilo güreşçisi Cenk İldem Finlandiya temsilcisinin rakibi oldu. Maça hızlı başlayan milli güreşçi rakibine puan vermeden minderden galibiyetle ayrıldı. İtalyan rakibini de rahat geçen Cenk İldem adını yarı finale yazdırdı. Yarı finaldeki güçlü Rus rakibi İslam Magomedov'a karşı iyi bir mücadele ortaya koysa da yenilmekten kurtulamadı. Avrupa Oyunları'nda bronz madalya şansı bulunan İldem'in Azerbaycanlı rakibi Orhan Nuriyev olacak.

Haydar Aliyev Spor Arenası'nda gerçekleştirilen grekoromen güreşte 80 kiloda mindere çıkan milli sporcu Selçuk Çebi de ilk çıktığı maçta Letonyalı rakibi Ceslavs Bestenis'i 4 - 0 yendi. Daha sonra İsveçli rakibine puan kazandırmayan Çebi, yarı finalde Azerbaycanlı rakibi Rafig Hüseynov'a 9-0 yenildi. Çebi üçüncülük için Bulgaristanlı Daniel Aleksandrov'la karşılaşacak.

Avrupa kıtasının yeni spor organizasyonu olan Bakü 2015 1. Avrupa Oyunları'na 50 Avrupa ülkesinden 6 bini aşkın sporcu, 20 branşta madalya sahibi olmak için mücadele ediyor. Her dört senede bir tekrarlanacak söz konusu oyunlar, 2016 Rio Yaz Olimpiyatları öncesinde sporculara kendilerini sınamaları için fırsat sunarken bazı branşlarda da eleme turnuvası özelliği taşıyor.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen oyunlara Türkiye, 19 spor dalına ait 23 disiplinde, 109 erkek, 81 kadın olmak üzere toplam 190 sporcu ile katılıyor.