Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 1. Avrupa Oyunları’nda 125 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçimiz Taha Akgül, üst üste 4. kez zafere ulaşarak kendi rekorunu geliştirirken 70 kiloda Yakup Gör ise bronz madalya elde etti.

Haydar Aliyev Arena'da yapılan sabah seansı müsabakalarında Azerbaycanlı, Polonyalı ve Slovak rakiplerini mağlup ederek finale yükselen dünya şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, akşam seansında Belaruslu Aleksei Shemarov ile karşı karşıya geldi. Son üç senedir Avrupa şampiyonu olan ve müsabakada rakibi karşısında üstün bir performans ortaya koyan milli güreşçi Taha Akgül, 6-0’lık skorla galip gelerek altın madalya kazandı ve 1. Avrupa Oyunları’nda şampiyon oldu.

70 kiloda Slovak ve İtalyan rakiplerini geçerek yarı finale adını yazdıran başarılı sporcu Yakup Gör, Rus rakibi Magomedrasul Gazimagomedov’a 6-0 mağlup oldu ve altın madalya şansını kaybetti. Akşam seansında Sırp rakibi Efendiev’i 17-6’lık skorla ve teknik üstünlükle mağlup eden milli güreşçi Yakup Gör, bronz madalya kazanarak 1. Avrupa Oyunları’nda kürsünün üçüncü basamağına çıktı.

Bu sonuçların ardından Türkiye, 1. Avrupa Oyunları kapsamında Bakü’de düzenlenen güreş şampiyonasında 2 altın,1 gümüş ve 7 bronz madalya kazanarak toplamda 10 madalya ile organizasyonu tamamladı.

Altın madalya:
130 kilo: Rıza Kayaalp (Serbest Stil)
125 kilo: Taha Akgül (Grekoroman Stil)

Gümüş madalya:
74 kilo: Soner Demirtaş (Grekoromen Stil)

Bronz Madalya:
98 kilo: Cenk İldem (Grekoromen Stil), 85 kilo: Metehan Başar (Grekoromen Stil), 53 kilo: Merve Kenger (Kadınlar), 58 kilo Elif Jale Yeşilırmak (Kadınlar), 57 kilo: Sezer Akgül (Grekoromen Stil), 65 kilo: Mustafa Kaya (Grekoromen Stil) ve 70 kilo: Yakup Gör (Serbest Stil)