Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de düzenlenen Bakü2015 1. Avrupa Oyunları'nda müsabakalar devam ederken, Avrupa Oyunları'nın ikinci gününde karatede erkekler eksi84 kiloda Uğur Aktaş, bronz maçında mücadeleyi 4-3 kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Bakü'nün Crystal Hall Salonu'nda yapılan bronz mücadelesinde Kosovalı sporcu Alvin Karaqi ile bronz mücadelesine çıkan Uğur Aktaş, başa baş giden müsabakada hem kendisi hem de rakibi 2 ihtar alırken minderden 4-3 galip ayrılarak bronz madalyanın sahibi oldu. Uğur Aktaş, grup müsabakasında kaybettiği maçın rövanşını da almış oldu.

Eksi 84 kiloda Uğur Aktaş sabah seansında yapılan müsabakalarda grubunu 2 galibiyet ve 1 mağlubiyetle tamamlayarak yarı final vizesini almıştı. Yarı final maçında ise Yunanlı rakibi Tzanos Michail Georgios'e müsabakanın bitimine 2 saniye kala verdiği bir puanla minderden 2-1 mağlup ayrılarak final şansını kaybetmişti. Uğur Aktaş akşam seansında Kosovalı sporcu Alvin Karaqi ile yaptığı bronz mücadelesini ise 4-3 kazandı ve 3. oldu.