Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Bakü2015 1. Avrupa Oyunları’nda Serbest Güreş Milli Takımı'nda mücadele eden Mustafa Kaya çeyrek final mücadelesinde İtalyan rakibine kaybederek altın madalya şansını kaçırdı.

Bakü'deki Haydar Aliyev Arena'da yapılan Bakü2015 1. Avrupa Oyunları’nda 65 kiloda mindere çıkan Mustafa Kaya çeyrek finalde grup birincisi olmak için İtalyan Frank Chamizo Marquez ile mücadele etti. İlk yarıda rakibi karşısında üstün bir müsabaka çıkaran Mustafa Kaya 5-3 öne geçmesine rağmen ikinci yarıda rakibi karşısında zorlandı. Bir ara 7-5 geriye düşmesine rağmen son bir dakika kala skoru 7-7'ye getirmesine rağmen bu avantajını koruyamadı ve rakibine verdiği 2 puanla 9-7 kaybederek final yapma şansını bitirdi.

Sabah seansında ilk turu bay geçen, ikinci turda Kosovalı rakibi Arlind Curri'yi 12 - 1 teknik üstünlükle yenerek çeyrek finale kalmıştı. Mustafa Kaya, çeyrek finalde İtalyan Frank Chamizo Marquez'a 9-7 kaybederek final şansını kaçırmıştı. Kaya'nın bronz mücadelesi için İtalyan güreşçinin finale kalması gerekiyor.