Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de düzenlenen Bakü2015 1. Avrupa Oyunları'na yapılan müsabakalarla devam edilirken, serbest güreş müsabakalarının ikinci gününde 4 sıklette daha madalyalar sahiplerini buldu.

Bakü'deki Haydar Aliyev Arena'da yapılan müsabakalarda 125 kiloda mindere çıkan serbest güreşçi Taha Akgül, akşam seansında finalde Belarus rakibi Aleksei Shemarov'u 6-0 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Mücadeleye istekli ve hareketli başlayan Taha Akgül ilk devrede aldığı puanla 6-0 öne geçti. İkinci devrede bu üstünlüğünü koruyan ve rakibine de puan vermeyen Taha Akgül minderden 6-0 galip ayrılarak altın madalyanın sahibi oldu.

Türkiye'nin altın madalya beklediği güreşçilerden biri olan Taha Akgül ilk turu bay geçmişti. Akgül, ikinci turda ev sahibi Azerbaycan'dan Jamaladdin Magomedov'u ilk devresini 3-0 önde kapattığı müsabakada 5-2 mağlup ederek çeyrek finale yükselmişti.

Taha Akgül, bu turda Polonyalı rakibi Robert Baran ile çeyrek final mücadelesi yaparken, çok hızlı başladığı ve 5-0 öne geçtiği müsabakanın daha 1 dakika 16. saniyesi yaşanırken rakibini tuşla yenerek yarı finale yükselmişti. Taha Akgül, yarı finalde de tuş serisini sürdürdü. Slovak güreşçi Soslan Gagloev ile finale kalabilmek için mücadele eden Taha Akgül, hızlı başladığı müsabakanın daha 1 dakika 2. saniyesi dolarken rakibini zom bölgesinde köprüye getirdi ve tuş ederek adını finale yazdırmıştı.

Taha Akgül, akşam seansında yapılan final müsabakasında da Belarus rakibi Aleksei Shemarov'u 6-0 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.