Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de düzenlenen Bakü2015 1. Avrupa Oyunları'nda müsabakalar devam ederken, grekoromen güreşlerde 66 kiloda mücadele eden Abdulsamet Uğurli büyük bir tehlike atlattı.

Bakü'deki Haydar Aliyev Arena'da yapılan 1. Avrupa Oyunları'ndaki grekoromen güreşlerinin sabah seansında milli sporcu Abdulsamet Uğurli, Sırp rakibi Aleksandar Maksimovic'e yenildiği maçta korkuttu.

66 kiloda mindere çıkan Abdulsamet Uğurli ilk turda Portekizli Silva Passos’u yenerek çeyrek finale çıktı. Bu turda Sırp Aleksandar Maksimovic ile karşılaşan milli güreşçi maçın ilk devresinde boyunduruk pozisyonunda kolu ile birlikte boynu da rakibinin sert sarmasına maruz kalınca dili boğazına kaçtığından minderde hareketsiz kaldı.

Mücadelenin minder hakemi İtalyan Marco Masi, boğulma iddiasıyla müsabakayı durdurması gerekirken devam ettirince Abdulsamet Uğurli tuş oldu ve İtalyan hakem Sırp güreşçi Aleksandar Maksimovic'i galip ilan etti. Milli sporcumuz bu sırada hareketsiz kaldı ve bir süreliğine bilinci kapandı. Sağlık heyeti yerden kalkamayan Abdulsamet Uğurli’ye ilk müdahalesini gerçekleştirdi. Teknik ekip ise mücadelenin minder hakemi İtalyan Marco Masi'ye sert tepki gösterdi. Hakem de teknik ekibe sarı kart gösterdi.

Milli güreşçi Abdulsamet Uğurli ise ayağa kalktıktan kısa bir süre sonra tekrardan yere düştü. 27 yaşındaki sporcuya doktorlar bir kez daha müdahale etti. Birkaç dakika süren tedavinin ardından bilinci yerine gelen Abdulsamet Uğurli daha sonra soyunma odasının yolunu tuttu.