Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Bakü2015 1. Avrupa Oyunları’nda Serbest Güreş Milli Takımı'nda 65 kiloda mücadele eden Mustafa Kaya, bronz madalya maçında Rumen güreşçi George Bucur'u mağlup ederek 3'lük kürsüsüne çıktı.

Bakü'deki Haydar Aliyev Arena'da yapılan Bakü2015 1. Avrupa Oyunları’nda 65 kiloda mücadele eden Mustafa Kaya, Rumen sporcu George Bucur ile bronz madalya için karşılaştı. Müsabakaya fırtına gibi başlayan Mustafa Kaya önce 4 puanlık oyunuyla 4-0 öne geçerken, peş peşe yaptığı oyunlarla 2'şer 2'şer topladığı puanlar sonunda ilk yarıda 10-0 öne geçti ve teknik üstünlükle galip gelerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Sabah seansında ilk turu bay geçen, ikinci turda Kosovalı rakibi Arlind Curri'yi 12 - 1 teknik üstünlükle yenerek çeyrek finale kalana Mustafa Kaya, çeyrek finalde İtalyan Frank Chamizo Marquez'a 9-7 kaybederek final şansını kaçırmıştı. Kaya'nın kaybettiği İtalyan güreşçinin finale kalmasıyla başlayan bronz mücadelesinde Mustafa Kaya, Gürcü Kentchadze ile çıktığı repesaj maçında rakibini 14-13 mağlup etti ve akşam seansında Rumen sporcu George Bucur ile bronz madalya için karşılaştı. Kaya, akşam seansında yapılan bronz mücadelesinde minderden teknik üstünlükle 10-0 galip ayrıldı ve bronz madalyanın sahibi oldu.