Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de düzenlenen Bakü2015 1. Avrupa Oyunları'na yapılan müsabakalarla devam edilirken, serbest güreş müsabakalarının ikinci gününde 4 sıklette daha madalyalar sahiplerini bulacak.

Bakü'deki Haydar Aliyev Arena'da yapılan müsabakalarda mindere çıkan 61 kilo güreşçimiz Münir Recep Aktaş, yarı finalde Rus güreşçiye kaybeden ve finali kaçıran Azeri güreşci Haji Aliyev ile bronz madalya için mücadelede edecek.

Çeyrek final maçında Rus güreşçi Aleksandr Bogomoev ile karşılaşan ve 4-0 kaybeden Recep Münir Aktaş, rakibinin finale kalmasının ardından bronz mücadelesi verme hakkını kazandı. Recep Münir Aktaş, akşam seansında yarı finalde yine Rus güreşçi Aleksandr Bogomoev'e kaybeden Azeri güreşçi Haji Aliyev ile bronz maçına çıkacak.

Recep Münir Aktaş ilk turda Belarus rakibi Dzianis Maksimau ile yaptığı müsabakayı 7-3 kazanmıştı. Aktaş, 2. maçında ilk turu bay geçen Rus güreşçi Aleksandr Bogomoev ile karşılaştı ve güçlü rakibine 4-0 kaybederek yarı finale kalamamıştı. Rus güreşçinin adını finale yazdırmasının ardından Münir Recep Aktaş bronz madalya için mücadelesine devam etme hakkı kazandı. Aktaş, bronz madalya mücadelesinde Azeri güreşci Haji Aliyev ile karşı karşıya gelecek.