Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de devam eden 1. Avrupa Oyunları'nda 74 kiloda final maçına çıkan Soner Demirtaş, son üç Avrupa şampiyonu Rus güreşçi Aniuar Geduev'e teknik üstünlükle yenilerek gümüş madalyada kaldı.

Bakü'deki Haydar Aliyev Arena'da düzenlenen Bakü2015 1. Avrupa Oyunları'da mücadele eden Serbest Stil A Milli Güreş Takımı sporcularından Soner Demirtaş, altın madalya için çıktığı maçta Rus rakibi Aniuar Geduev'e 2 dakika 36 saniyede 10-0 teknik üstünlükle kaybetti. Son üç Avrupa şampiyonluğunu elinde bulunduran Rus Aniuar Geduev karşısında etkili olamayan Soner Demirtaş, güçlü rakibine teknik üstünlükle boyun eğdi.

74 kiloda mindere çıkan ve rakiplerine karşı üstünlük sağlayarak gelen milli güreşçi Soner Demirtaş, Finli rakibi Selenius'u 10-0'lık skorla ve teknik üstünlükle geçerek çeyrek finale yükselmişti. Soner Demirtaş, Azerbaycanlı sporcu Hasanov'u 5-3 önde iken tuş ederek yarı finale yükselmiş, Bulgar rakibi Terziev'i 6-3'lük skorla mağlup ederek ise final vizesi almıştı. Soner Demirtaş, akşam seansında Rus rakibi Aniuar Geduev ile altın madalya için mücadele ettiği karşılaşmada ise hiç bir varlık gösteremedi ve 10-0 tenki üstünlükle kaybetti.