Bakü 2015 Avrupa Oyunları'nda milli güreşçi Selçuk Çebi, 80 kiloda verdiği bronz mücadelesinde Bulgar rakibine 3-1 kaybederek 4. oldu.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bu yıl ilki düzenlenen Avrupa Oyunları Grekoromen Güreş Müsabakaları'nda altın şansını kaybeden ve bronz madalya için Bulgar güreşçi Daniel Aleksandrov'la karşılaşan Selçuk Çebi minderden 3-1 mağlup ayrıldı ve bronz madalyayı rakibine kaptırdı.

İlk yarısı 0-0 biten, ikinci yarıda ihtar aldığı için pasiviteye yatan Selçuk Çebi, rakibine çırpılmamak için ayağını kural dışı kaldırdığından 2 puan kaybetti. Yapılan itirazda da haksız bulunduğu için 1 puan daha kaybeden Selçuk Çebi rakibi karşısında 3-0 mağlup duruma düştü. Bulgar sporcunun puan beklediği bir pozisyonda yapılan itirazı reddedilince Selçuk Çebi 1 puan alsada müsabakayı 3-1 kaybetmekten kurtulamadı ve kilosunda 4. oldu.

Selçuk Çebi, sabah seansında günün ilk maçında Letonyalı rakibi Ceslavs Bestenis'i 8-0'lık skorla geçerek adını çeyrek finale yazdırmıştı. Selçuk'un çeyrek finaldeki rakibiyse İsveçli Alexander Jersgren oldu. İsveçli rakibini de 4-0'la geçen Selçuk Çebi, yarı finale yükseldi.

Selçuk Çebi final için mindere çıktığındaysa rakibi Azeri Refik Hüseynov oldu. Ancak bu maçta milli güreşçi Selçuk Çebi, rakibine 4-0 mağlup olarak altın madalya şansını kaybetmişti. Selçuk Çebi, akşam seansında bronz madalya mücadelesi için çıktığı maçta da Bulgar rakibi Daniel Aleksandrov'a 3-0 kaybetti ve 4. oldu.