Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Bakü2015 1. Avrupa Oyunları’nda Serbest Güreş Milli Takımı'nda 4 sporcu ilk maçlarını yaptılar. İLt turu bay geçen 4 güreşçide 2. turda rakiplerini yenerek adlarını çeyrek finale yazdırdılar.

Bakü'deki Haydar Aliyev Arena'da yapılan Bakü2015 1. Avrupa Oyunları’nda ülkemizi temsil eden milli güreşçilerimizden 57 kiloda mücadele eden Sezer Akgül, maçların sabah seansında ilk turu bay geçti. Sezer Akgül, 2. turda Estonya'dan Aleksei Baskakov'u 6-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Akgül çeyrek final maçında Rus güreşci Viktor Lebedev ile karşılaşacak.

65 kiloda mindere çıkan Mustafa Kaya da ilk turu bay geçti. İkinci turda ise çok rahat bir maç çıkaran Mustafa Kaya, bastırma ve çırpmalarla aldığı puanlarda Kosovalı rakibi Arlind Curri'yi 12 - 1 teknik üstünlükle yenerek çeyrek finale kaldı. Mustafa Kaya, çeyrek finalde grup birincisi olmak için İtalyan Frank Chamizo Marquez ile mücadele edecek.

74 kilodo mücadele eden Soner Demirtaş'ta diğer sporcularımız gibi ilk turu bay geçti. İkinci turda Finlandiyalı rakibi Henri Selenius'u çok rahat bir müsabaka sonrasında 10 - 0 teknik üstünlükle tamamlayarak adını çeyrek finale yazdırdı. Soner Demirtaş, çeyrek final mücadelesinde ev sahibi Azerbaycan'dan Jabrayil Hasanov ile grup birinciliği ve yarı final için mücadele edecek.

Sabah seansında ilk maçını bay geçen 97 kilo güreşçimiz İbrahim Bölükbaşı ise 2. tur maçında Bulgaristan'dan Dragomir Stoychev ile çeyrek final mücadelesi verdi. İlk puanını rakibine verdiği iki pasiviteden alan İbrahim Bölükbaşı, peş peşe yaptığı dalıp bastırarak aldığı puanlarla ilk devreyi 5-0 önde kapattı. İkinci devrede de bastırıp aldığı puanla 7-0'ı yakalayan İbrahim Bölükbaşı kalan süreyi ise hem kontrollü götürdü hem de puan aradı ama bu puanları alamadı, rakibine ise 1 puan verince müsabakayı 7-1 kazandı ve adını çeyrek finale yazdırdı. İbrahim Bölükbaşı, çeyrek finalde grup birinciliği ve yarı final için Yunan rakibini yenerek çeyrek finale kalan Ukraynalı güreşçi Valerii Andriitsev ile mücadele edecek.