Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Bakü2015 1. Avrupa Oyunları’nda Serbest Güreş Milli Takımı'nda 57 kiloda mücadele eden Sezer Akgül, bronz madalya maçında Azeri güreşçi Yashar Aliyev'i tuşla mağlup ederek 3'lük kürsüsüne çıktı.

Bakü'deki Haydar Aliyev Arena'da yapılan Bakü2015 1. Avrupa Oyunları’nda 57 kiloda mücadele eden Sezer Akgül, bronz madalya maçında ev sahibi ülkenin sporcusu Yashar Aliyev'i 8-3 önde iken tuşla mağlup etti ve bronz madalyanın sahibi oldu.

İlk yarıda rakibi karşısında fazla etkili olamayan Sezer Akgül ilk yarıyı 3-0 yenik kapattı. Müsabakanın ikinci yarısında rakibi karşısında üstün bir maç çıkaran Sezer Akgül, peş peşe yaptığı 4'er puanlık iki oyunla 8 puan birden aldı ve 8-3 öne geçti, Akgül müsabakayı da tuşla kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Sezer Akgül sabah seansında ilk turu bay geçmiş, 2. turda Estonya'dan Aleksei Baskakov'u 6-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırmıştı. Çeyrek finalde Rus sporcu Viktor Lebedev’e 6-3 mağlup olan Akgül, rakibinin finale yükselmesi ile repesaj maçına çıkmaya hak kazandı.

Repesaj müsabakasında Ukraynalı Markovych ile 7-7 berabere kalan ve son teknik puanı hanesine yazdıran sporcu olarak minderden galibiyetle ayrılan Akgül, Azerbaycanlı sporcu Yashar Aliyev ile bronz madalya mücadelesine hak kazanmıştı. Akşam seansında ev sahibi ülkenin sporcusu Yashar Aliyev ile bronz maçına çıkan Sezer Akgül bu müsabakayı da 8-3 önde iken tuşla kazandı ve bronz madalyanın sahibi oldu.