Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Bakü2015 1. Avrupa Oyunları’nda Serbest Güreş Milli Takımı'nda yarı final maçına çıkan Soner Demirtaş, Bulgar rakibini 6-3 yenerek adını finale yazdırdı. Demirtaş, finalde Rus güreşçi Aniuar Geduev ile altın madalya için mücadele edecek.

Bakü'deki Haydar Aliyev Arena'da yapılan Bakü2015 1. Avrupa Oyunları’nda 74 kiloda mücadele eden Soner Demirtaş, yarı final mücadelesinde Bulgar güreşçi Kiril Terziev ile final kalabilmek için mücadele etti. Soner Demirtaş, rakibi karşısında ilk yarıda etkili olamadı geriye düşmesine rağmen durumu 2-2'ye getirdi. Ancak ikinci yarıda başarılı bir müsabaka ortaya koyarak devreyi 4-1 müsabakayı da 6-3 kazanarak adını finale yazdırdı.

Soner Demirtaş final maçında akşam seansında, Gürcü ve Rus güreşçilerin yarı final mücadelesinde turu geçen rakibiyle altın madalya mücadelesi için mindere çıkacak.

Çeyrek final müsabakasında ev sahibi Azerbaycan'dan Jabrayil Hasanov ile grup birinciliği ve yarı final için mücadelesi yapan Soner Demirtaş, rakibini müsabakanın 4.08. dakikasında tuşla ederek adını yarı finale yazdırmıştı.