Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de düzenlenen Bakü2015 1. Avrupa Oyunları'na yapılan müsabakalarla devam edilirken, serbest güreş müsabakalarının ikinci gününde 4 sıklette daha madalyalar sahiplerini bulacak.

Bakü'deki Haydar Aliyev Arena'da yapılan müsabakalarda mindere çıkan milli güreşçilerimizden Taha Akgül, altın madalya, Münir Recep Aktaş ile Yakup Gör ise bronz madalya için mindere çıkacak.

125 kiloda ay yıldızlı mayo giyen dünya şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, ilk tur maçında Azerbaycanlı sporcu Magomedov'u 5-2 mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı. Polonyalı rakibi Baran'ı 5-0 önde iken tuşlayarak yarı finale yükselen Akgül, Slovak güreşçi Gagloev karşısında 6-0 öndeyken rakibini sadece 1 dakika 02 saniyede tuşla yenerek final biletini kaptı. Dünya şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, akşam seansında Belaruslu Aleksei Shemarov ile altın madalya için mücadele edecek.

İKİ GÜREŞÇİ BRONZ MADALYA İÇİN MİNDERE ÇIKACAK

61 kiloda mindere çıkan milli güreşçi Münir Recep Aktaş, Belaruslu rakibi Maksimau'yu 7-3 mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı. Daha sonra Rus güreşçi Aleksandr Bogomoev’e mağlup olan Aktaş, akşam seansında Azerbaycanlı sporcu Haji Aliyev karşısında bronz madalya mücadelesi verecek.

70 kiloda ülkemizi temsil eden dünya ikincisi milli güreşçi Yakup Gör, ilk tur maçında Slovak rakibi Olle'yi 10-0'lık skorla ve teknik üstünlükle mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. İtalyan rakibi Costa'yı 10-0'lık skorla ve teknik üstünlükle mağlup ederek yarı finale yükselen Yakup Gör, Rus rakibi Magomedrasul Gazimagomedov’a 6-0 mağlup oldu ve altın madalya şansını kaybetti. Milli güreşçi Yakup Gör, akşam seansında Sırbistan'dan Zaur Efendiev ile bronz madalya için mücadele edecek.

Türkiye'nin bir diğer madalya umudu olarak Bakü2015'e gelen 86 kilo güreşçisi Ahmet Bilici ise ilk tur maçında Ermenistan'dan Musa Murtazaliev'e yenilince final şansını kaybetti. Ahmet Bilici'nin bronz madalya umudunu ise Ermeni güreşçiyi çeyrek finalde mağlup eden Gürcü Sandro Aminashvili bitirdi. Milli güreşçi Ahmet Bilici şampiyonaya veda etti.

Bakü2015'te Serbest Güreş Müsabakaları'nda bronz ve altın madalya mücadeleleri, TSİ 17.00’de başlayacak ve NTV Spor'dan naklen yayınlanacak.