Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de düzenlenen Bakü2015 1. Avrupa Oyunları'na yapılan müsabakalarla devam edilirken, serbest güreş müsabakalarının ikinci gününde 4 sıklette daha madalyalar sahiplerini bulacak. Türk güreşçiler ilk maçlarında 3 galibiyet 1 yenilgi aldılar.

Bakü'deki Haydar Aliyev Arena'da yapılan müsabakalarda mindere çıkan 61 kilo güreşçimiz Münir Recep Aktaş, Belarus rakibi Dzianis Maksimau ile yaptığı müsabakaya iyi bir başlanğıç yapamasa ve ilk devreyi 2-0 yenik kapatmasına rağmen ikinci devrede toparlandı, aldığı 7 puan ve verdiği tek puanla minderden 7-3 galip ayrıldı.

Münir Recep Aktaş, 2. maçında ilk turu bay geçen Rus güreşçi Aleksandr Bogomoev ile karşılaşacak.

Türkiye'nin madalya beklediği isimlerden biri olan 70 kilo güreşçi Yakup Gör, ilk turu bay geçti, çeyrek final mücadelesinde ise Slovakya'dan Robert Olle ile yaptığı mücadeleyi 10-0 teknik üstünlükle kazandı ve adını çeyrek finale yazdırdı. Yakup Gör, iyi başladığı ilk devreyi 4-0 önde geçerken, üstünlüğünü ikinci devrede de devam ettirdi ve 6 puan daha alarak durumu 10-0 yaptı. Teknik üstünlükle de minderden galip ayrıldı.

Yakup Gör, çeyrek finalde Avusturyalı rakibini geçen İtalyan güreşçi Angelo Costa ile mücadele edecek.

86 kiloda mindere çıkan Ahmet Bilici ise Ermenistan'dan Musa Murtazaliev ile mücadele etti. Ahmet Bilici, ilk devrede üstün bir maç çıkardı ve devreyi 2-1 önde tamamladı. Ancak ikinci devrede Ermeni güreşçi üstün bir performan göstererek 4 puan toplarken, Ahmet Bilici ise 2 puan daha aldı ama bu müsabakayı kazanmasına yetmedi. Ahmet Bilici, minderden 5-4 mağlup ayrıldı. Ermeni güreşçinin finale kalması durumunda bronz için repesaj maçlarına çıkacak.

Türkiye'nin altın madalya beklediği isimlerden biri olan 125 kilo güreşçi Taha Akgül ise ilk turu bay geçti. Akgül, ikinci turda ev sahibi Azerbaycan'dan Jamaladdin Magomedov'u ilk devresini 3-0 önde kapattığı müsabakada 5-2 mağlup etti ve bir üst tura yükseldi. Taha Akgül, bu turda Polonyalı rakibi Robert Baran ile çeyrek final mücadelesi yapacak.