Bakü2015 Avrupa Oyunları'nda milli karateci Burak Uygur, Fransız rakibi karşısında 3-0 öne geçti, ancak 2 saniye kala Fransız rakibi ipon yaparak durumu 3-3'e getirse de hakemler Burak Uygur'u galip ilan etti ve bu branşta Türkiye ikinci altın madalyayı kazandırdı.

Erkekler 67 kiloda tatamiye çıkan Burak Uygur, ev sahibi Azerbaycan'ın en iddialı karatecilerinden birisi olan Niyazi Aliyev ile karşılaştı. Maçı 4-1 kazanan Burak, finale yükseldi ve madalyayı garantiledi.

Burak Uygur final mücadelesinde ise Fransız sporcu Steven Da Costa karşısında kontrollü bir müsabaka çıkardı. Puanları tek tek toplayarak durumu 3-0'a getirdi. Ancak müsabakanın bitimine 2 saniye kala Fransız sporcunun ipon'u skoru bir anda 3-3'e getirse de hakemler altın madalyayı Burak Uygur'un aldığını ilan etti. Burak Uygur'un madalyasını Avrupa Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu üyesi Hasan Arat verdi.

Burak Uygur, yarı finale gelene kadar B Grubu'nda mücadele etmişti. Macar Yves Martial Tadissi'yi 2-0 mağlup eden Burak Uygur, Hırvat Danil Domdjoni ile 0-0 berabere kaldı. Uygur, son maçında Alman Ricardo Giegler'e 1-0 yenilmesine rağmen topladığı 3 puanla grubunu 2'nci sırada tamamlayarak ve yarı final bileti almıştı.