Bakü2015'te Yakup Gör yarı finale yükseldi
Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de düzenlenen Bakü2015 1. Avrupa Oyunları'na yapılan müsabakalarla devam edilirken, serbest güreş müsabakalarının ikinci gününde 4 sıklette daha madalyalar sahiplerini bulacak.

Bakü'deki Haydar Aliyev Arena'da yapılan müsabakalarda 70 kiloda mindere çıkan serbest güreşçi Yakup Gör, Slovak güreşçiden sonra karşılaştıdığı İtalyan rakibi Angelo Costa'yı da yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Türkiye'nin madalya beklediği isimlerden biri olan 70 kilo güreşçi Yakup Gör, çeyrek finalde İtalyan güreşçi Angelo Costa ile mücadele etti. İlk devrede üstün bir performans gösteren Yakup Gör, devreyi 5-0 önde kapattı. İkinci devre de başarılı güreşini sürdüren Yakup Gör, 1 dakika 36 saniye geride kalırken 5 puan daha alarak 4 dakika 36 saniye dolarken durumu 10-0 yaptı ve teknik üstünlükle minderden galip ayrılarak adını yarı finale yazdırdı.

Yakup Gör yarı finalde Makedon güreşçiyi 5-0 mağlup eden Rus güreşçi Magomedrasul Gazimagomedov ile finale kalabilmek için mücadele edecek.

Yakup gör, ilk turu bay geçti, çeyrek final mücadelesinde ise Slovakya'dan Robert Olle ile yaptığı müsabakayı 10-0 teknik üstünlükle kazandı ve adını çeyrek finale yazdırmıştı.