Judoda bu yıl Avrupa Şampiyonası’nın yerine geçecek olan Avrupa Oyunları’nda heyecan yarın başlıyor. İlk gün beş sporcu mindere çıkacak.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de devam eden Avrupa Oyunları’nda judo müsabakaları yarın başlıyor. 2015 Avrupa Judo Şampiyonası olarak kabul edilecek müsabakalarda 49 ülkeden 388 üst düzey sporcu mindere çıkacak. Dört gün sürecek judo müsabakalarının ilk gününde kadınlarda; 48, 52 ve 57 kilo ile erkeklerde 60 ve 66 kiloda maçlar yapılacak. 12 sporcu ile Bakü’de madalya arayan milli takımdan beş judocu ilk gün tatamiye çıkacak.

Judonun normal yıllık takviminde Nisan ayında olan Avrupa Şampiyonası, 1. Avrupa Oyunları’nın düzenleniyor oluşu nedeniyle bu yıl iptal edildi ve Bakü 2015’in içine entegre edildi. Bu nedenle üst düzey bütün Avrupalı sporcuların katılım göstereceği müsabakalar, 2016 Yaz Olimpiyatı’na katılım yolunda dünya sıralamasına da önemli puanlar verecek.

48 KİLODA UMUTLUYUZ

İlk müsabaka gününde yer alan 48 kiloda iki sporcu; Dilara Lokmanhekim ve Ebru Şahin mindere çıkacak. Türkiye, iddialı olduğu bu sıklette Bakü’den madalya çıkarmak istiyor.

Büyükler yaş kategorisine bu yıl adım atan Dilara Lokmanhekim, bu sene uluslar arası maçlarda biri altın beş madalya kazandı. Dünya sıralamasında onuncu sırada bulunan Dilara, Bakü’de ilk turu bay geçip, ikinci turda Polonyalı Ewa Konieczny ile karşılaşacak. 48 kiloda toplam 20 sporcu madalya için ter dökecek.

SİNAN’A AZERİ RAKİP

Bakü’de yarın ayrıca kadınlar 52 kiloda 2013 Akdeniz Oyunları üçüncüsü Ayşe Saadet Arca da tatamiye çıkacak. Ayşe’nin ilk turdaki rakibi İsviçreli Evelyne Tschopp olacak.

Yarın erkeklerde ise iki sıklette; 60 ve 66 kiloda madalyalar sahibini buluyor. 60 kiloda Gençlerde Avrupa ikinciliği ve dünya üçüncülüğü unvanları bulunan Ahmet Şahin Kaba, ilk turda Sloven Matjaz Trbovic ile karşılaşacak. 66 kiloda ise bu yılın Zagreb Grand Prix üçüncüsü Sinan Sandal minderde olacak ve ilk turda ev sahibi Azeri Nijat Shikhalizada ile karşılaşacak.

Bakü’de ilk gün müsabakaları Türkiye saati ile sabah 10.00’daki elemelerle başlayacak. Türkiye saati ile 17.00’de başlayacak final seansı ile de madalyalar sahibini bulacak.

TÜRKİYE JUDO MİLLİ TAKIM KAFİLESİ

Başkan Vekili-Kafile Başkanı: Murat Ak
Kadın Takım Teknik Direktör: Haldun Efemgil
Kadın Takım Antrenör: Ercan Çakıroğlu
Erkek Takım Teknik Direktör: Hüseyin Özkan
Erkek Takım Antrenör: Timur Bizsan

Kadın Takımı
48 kilo: Dilara Lokmanhekim
48 kilo: Ebru Şahin
52 kilo: Ayşe Saadet Arca
70 kilo: Şükran Bakacak
+78 kilo: Belkıs Zehra Kaya
+78 kilo: Gülşah Kocatürk Özen

Erkek Takımı
60 kilo: Ahmet Şahin Kaba
66 kilo: Sinan Sandal
73 kilo: Hasan Vanlıoğlu
73 kilo: Bayram Ceylan
90 kilo: Batuhan Efemgil
+100 kilo: Burak Serbest