Azerbaycan'ın Bakü şehrinde devam eden 1. Avrupa oyunları'nda bugün Türkiye üç bronz madalya birden kazandı. Madalyaların ikisi kadınlar serbest güreşten geldi.

53 kiloda mücadele eden Merve Kenger ilk turdaki maçını kaybettikten sonra bronz madalya mücadelesini devam ettirdi ve diğer rakiplerini yenerek üçüncülük maçı yapma hakkı kazandı. Milli sporcu bu maçta Moldovalı Natalya Budu’ya yenik götürdüğü maçta tuşla yenerek oyunlarda üçüncü oldu ve bronz madalyanın sahibi oldu.

58 kiloda mindere çıkan Elif Jale Yeşilırmak ise yarı finale kadar maçlarını kazanarak geldi ancak yarı finalde Ukraynalı rakibine yenilerek altın şansını kaybetti. Ay - Yıldızlı sporcu çıktığı bronz madalya mücadelesinde ise Belarus’tan Huchok Anastasiya’yı yenerek ikinci bronz madalyayı kazanan sporcu oldu.

75 kiloda mücadele eden Yasemin Adar’da yarı finalde Rus rakibine yenilerek bronz mücadelesi yapma hakkı kazandı. Adar, üçüncülük maçında Moldovalı güreşçi ile karşılaştı. Rakibi karşısında son saniyelerde verdiği puanlarla minderden yenik ayrılarak üçüncülük şansını kaybetti.

Bu arada 63 kiloda Buse Tosun Belaruslu rakibine ilk turda yenilerek elendi.