Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti. Aydın'da 43 tesisin açılışını yapacak olan Eroğlu, yatırımların süreceğini söyledi.

Aydın'da jeotermal enerji tesislerinin atıklarıyla ilgili soruyu cevaplayan Bakan Eroğlu, kuyulardan çıkan jeotermal suların reenjeksiyon yerine dışarı salınmasını kendilerinin de denetleyeceğini kaydetti. Eroğlu, "Jeotermal tesislerin sularını reenjekte etmesi için biz de denetleyeceğiz. Bizzat kendim de takipçisi olacağım." dedi.

"Aydın'a bir müjde veriyorum." diyen Bakan Eroğlu, dağlardaki delice zeytinleri aşılayarak vatandaşlara kura ile vereceklerini ifade etti. Dağlarından yağ ovalarından bal akan Aydın'ın dağlarından daha çok yağ akacağını ifade eden Bakan Eroğlu, oluşturacakları bal ormanıyla Aydın'da marka bal üretimine destek vereceklerini belirtti.

Bakan Eroğlu, daha sonra Yenipazar ilçesi Karaçakal Yörük Şenliği'ne katılmak üzere Aydın'dan ayrıldı. Bakan Eroğlu'nun vali ziyaretine AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, milletvekili ve milletvekili adayları da katıldı.