Bu sezon PTT 1. Lig’de mücadele edecek olan Balıkesirspor, anlaşma sağladığı 4 futbolcuyla sözleşme imzaladı. Kırmızı-Beyazlı ekip, Azerbaycan’ın Khazar Lankaran takımında top koşturan orta saha oyuncusu Alfred Sankoh, İsveç'in Halmstad takımında forma giyen eski oyuncusu Ganalı futbolcu Kwame Amponsah Karikari, Şanlıurfaspor’da top koşturan stoper Hüseyin Tok ve Alanyasporlu Eren Özcan ile sözleşme imzaladı. Balıkesir ekibi, yarın anlaşmaya varılan Adana Demirsporlu Yiğitcan Erdoğan ve Osmanlıspor’dan Ragıp Başbağ ile sözleşme imzalayacak.

Geçtiğimiz sezon 38 yıl aradan sonra çıktığı Süper Lig’de bir sezon sonra veda eden Balıkesirspor, yeni sezona iddialı hazırlanıyor. Hedefini Süper Lig olarak belirleyen Balıkesirspor, bu doğrultuda kadrosunu yeni oyuncularla güçlendiriyor.
Kulübün Ali Hikmet Paşa Tesisleri’nde düzenlenen törende 4 futbolcu kendilerini Kırmızı-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. İmza töreninde konuşan Kulübün Basın Sözcüsü Cengiz Güneş, Balıkesirspor’un yeni sezon öncesi transfer çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Bu anlamda ilk başlangıcı 4 oyuncuyla yaptık. Azerbaycan’ın Khazar Lankaran takımında top koşturan orta saha oyuncusu Alfred Sankoh ile 2 yıllık anlaşma yaptık kendisiyle. Önceki sezon takımımızda top koşturan ve İsveç'in Halmstad takımında forma giyen forvet mevkiinde oynayan Ganalı futbolcu Kwame Amponsah Karikari ile 1 yıllık kiralık anlaşma yaptık. Şanlıurfaspor’da top koşturan stoper Hüseyin Tok ile 2 yıl, bu sezon Alanyaspor’da top koşturan orta saha oyuncusu Eren Özcan ile 1 yıllık sözleşme imzalayacağız.” diye konuştu.

Balıkesirspor Kulüp Başkanı Tuna Aktürk ise yaptığı açıklamada Adana Demirspor’da top koşturan Yiğitcan Erdoğan ile Osmanlıspor’dan Ragıp Başbağ ile anlaşmaya vardıklarını ve yarın sözleşme imzalayacaklarını bildirdi. Balıkesir’e yakışır birtakım kuracaklarını belirterek, “İnşallah bu takımı kurup tekrar Süper Lig hedefimize ulaşmak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Aktürk, toplantıda kendisi hakkında sosyal medyada çıkan bazı haberlere de cevap verdi. Aktürk, “Arkadaşlar iddia ediyorlar. Benzinlikti şuydu buydu diye. Benim üzerimize, hanımımın üzerine, annemin, babamın, kayınbabamın, kayınvalidemin, dayımın, halamın, amcamın kimi biliyorsanız. Hanımımın bütün akrabaları olmak üzere eğer böyle bir şey bulsunlar. Ben buldukları dakikada Balıkesirspor kulüp başkanlığından istifa ederim. Bu kadar açık ve net konuşuyorum. Jeep diyorlar. Aldığım araba 91 bin liralık bir araba. Ben 16 yıllık inşaat mühendisiyim. Arabanın faturasını da paylaşabilirim.” dedi.

FUTBOLCULARIN GÖRÜŞLERİ

Sözleşme imzalayan futbolculardan Hüseyin Tok, Balıkesirspor’un hedefinin bu sene Süper Lig olduğunu belirterek, “Balıkesirspor taraftarı ve yönetimiyle çok büyük bir camia. Balıkesirspor’un hak ettiği yer olan Süper Lige sezon sonunda çıkartacağımızdan eminim. İnşallah sezon boyunca da çalışmalarımız bu doğrultuda devam eder ve hak ettiğimiz Süper Lige çıkarız.” dedi.
Eren Özcan ise büyük ve mazisi olan bir camiaya geldiğini ifade ederek, “Tanıdığım bir hoca var. İyi bir oluşum var. İnşallah sonu güzel olur. Sonuçta burada bir hedef var. O hedefe de ulaşırsak bizden mutlusu olmaz. İnşallah başaracağız.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından 4 futbolcu kendilerini Kırmızı-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı.