Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında, Gençlerliği ile oynanan maçtan sonra yaşanan olaylar sebebiyle Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk ve beş yönetici, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)'na sevk edildi.

Karşılaşmanın bitiminde hakem soyunma odası koridorlarında, orta hakem Tolga Özkalfa ile Aktürk arasında sözlü tartışma yaşanmıştı. Aktürk, Özkalfa'nın eline vurduğu iddiasıyla şikayetçi olup karakolda ifade vermişti. Balıkesirspor yönetimi, hakem Özkalfa'nın alkollü olduğunu iddia ederek muayene istemişti. Şikâyet üzerine Özkalfa'nın ifadesi Atatürk Stadı'nda alınmış ancak alkol muayenesi yapılmamıştı. Olaylar sebebiyle hakem, gözlemci ve temsilciler, maçın bitiminden yaklaşık 3 saat sonra stattan ayrılmıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, hukuk müşavirliğinin raporlarının bugün PFDK'ye sevk edildiği belirtildi. Açıklamaya göre Balıkesirspor-Gençlerbirliği maçında hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketleri ve hakaret etmesi sebebiyle Balıkesirspor Başkanı Aktürk ve Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Çıkrıkçı, hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe ve talimata aykırı hareketi sebebiyle yönetim kurulu üyeleri Faruk Demiraslan ve Hasan Cengiz Güneş, hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketleri sebebiyle idareci Uğur Erol, antrenör Serkan Afacan ve kulüp görevlisi Serdar Akgül'ün kurula sevk edildiği belirtildi. Ayrıca Balıkesirspor'un altı futbolcusunun, aynı maçta sarı kart görmesi aynı maçta takım halinde sportmenliğe aykırı hareket, çirkin ve kötü tezahüratın yanısıra saha olayları aynı maçta PFDK'ye sevkine karar verildiği açıklandı. Balıkesirsporlu yöneticilerinin, savunma yaptıktan sonra konuyla alakalı basın toplantısı düzenleyeceği duyuruldu.