Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, hafta sonu evlerinde oynayacakları Gençlerbirliği maçının çok önemli olduğunu belirterek, "Telafisi olmayan haftalara giriyoruz. Şimdi aramızda sadece 4 puan var. 17 puanlı takımları sınır olarak alıyorum. Kazandığımızda bu lig tekrar bize geri dönecektir. Takımımın coşkusu ve umudu beni heyecanlandırıyor. Umuyorum bunu hafta sonu sonuca yansıtacağız." dedi.

Süper Lig'in 21. hafta maçında pazar günü evinde başkent ekibi Gençlerliği'ni misafir edecek olan Kırmızı-Beyazlı ekip, bu maçtan 3 puan alarak kötü gidişe son vermek istiyor. Haftayı deplasmanda Galatasaray mağlubiyetiyle kapatan Balkes, 13 puanla ligin son sırasında bulunuyor. Balıkesirspor, Gençlerbirliği maçının hazırlıklarını kendi tesislerinde kar altında sürdürüyor. Teknik Direktör Özdeş nezaretinde çalışan takımda moraller yerinde. Vezalı Eray ve Aykut dışında eksik bulunmuyor. Antrenmandan önce açıklamalarda bulunan Özdeş, Süper Lig'in ilk devresi biterken takım olarak bir ivme yakaladıklarını belirterek, "Ancak aradan sonra oynadığımız maçlarda bunu sonuca yansıtamamak bizi çok üzüyor. Oyun olarak bir standart gelişti diyebilirim. Bir puan topladığımız bu süreçte oynadığımız oyunun karşılığı değildi bu puanlar. Galatasaray maçında 30 dakikada yediğimiz üç gol gardımızı düşürdü ancak oyunun bütününde verdiğimiz mücadele ve oynadığımız oyun beni mutlu etti. Hafta sonu Gençlerliği'ne karşı çok daha zor ve belki de sezonun en kritik maçlarından birini oynayacağız. Öncelikli hedefimiz, bu oyun standardını devam ettirip biraz daha üretken ve coşkulu olmak. Artık bunun sonuca da yansıması gerekiyor." dedi.

Ligin alt sıralarında bulunan beş takımın ikinci yarı puan toplayamadıklarına dikkat çeken Kemal Özdeş, bu hafta kazanarak tekrar yarışa dahil olmak istediklerini vurguladı. Bunun için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Bu hafta olumsuz hava koşulları çalışmalarımızı etkiledi. Dün sentetik bir sahanın bulunduğu salonda çalıştık. Bugün kar altında antrenman yapacağız ancak bu haftanın hiçbir mazereti olamaz. Aynı Konya maçında olduğu gibi taraftarımızın desteğini bekliyorum. Bitiş düdüğüne kadar desteklerini bekliyorum. Bu, birlikte gerçekleştireceğimiz bir şey. Bunlar yanımızda olduğunda bizi daha da cesaretlendiriyor. Umuyorum bu hafta hem iyi bir oyun oynayacağız hem çok isteyeceğiz ve bu maçı kazanacağız." diye konuştu.

Sezon başında anlaştığı Gençlerbirliği ile takımının başında maça çıkmadan yollarının ayrıldığı hatırlatılan Teknik Direktör Özdeş, "Gençlerbirliği'nden ayrılmak, hiçbir şey hissettirmiyor bana. Balıkesirspor'un başarısı beni ilgilendiriyor. Bizim bu maçı kazanmamız gerekiyor, Gençlerliği beni hiçbir şekilde ilgilendirmiyor." şeklinde cevap verdi.

Hakemlerin her takıma objektif davranması gerektiğini de belirten Özdeş, "Ben hakemlerimize de başarı diliyorum. Hakemlerimizin, kalan 14 haftada maçlara çok iyi hazırlanmaları gerekiyor, çünkü bundan sonra ağır sonuçları olacak. Onlar için de zor bir süreç başlıyor. Onlar da odaklanmalı ve konsantre olmalılar." ifadelerini kullandı.