Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Balıkesirspor, cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktörlük görevine dün getirilen Cihat Arslan, takımla ilk antrenmanına çıkarken, Balıkesirli olarak Balıkesirspor'a hizmet etmekten gurur duyduğunu söyledi.

Süper Ligin son sırasında bulunan ve haftayı Kayseri Erciyesspor beraberliği ile kapatan Balıkesirspor, Fenerbahçe maçının hazırlıklarına Atatürk Stadı'nda başladı. Kırmız-beyazlı ekip yeni hocası Cihat Arslan yönetiminde ilk antrenmanına çıktı. Kadro dışı olan Burak Çalık takımla tekrar antrenmana çıkarken, hafif sakatlığı bulunan Eray Ataseven de düz koşu yaptı. Taktik ağırlıklı antrenman yapan Balkes'te futbolcuların neşeli hali dikkat çekti.

Teknik direktör Kemal Özdeş'in istifasının ardından göreve getirilen Cihat Arslan'a yardımcı antrenör olarak Toprak Kırtoğlu, Alper Avcı ve kaleci antrenörü olarak da Fevzi Layiç eşlik ediyor.

Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan teknik direktör Cihat Arslan, kendi şehrine geldiğini belirterek, Balıkesirli olarak Balıkesirspor'a hizmet etmekten dolayı gurur duyduğunu söyledi. Bunun kendisi için çok önemli olduğunu belirten Arslan, "Balıkesirspor ve kendi şehrime ilk defa hizmet etme şerefine nail oldum. İnşallah hizmet de edeceğiz. Fenerbahçe maçı ilk maç olacak. Lig zor geçiyor. Bizim açımızdan da sıkıntılı geçiyor. Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük kulüplerinden bir tanesi. Geçen hafta Eskişehir'de takıldı. Bunun acısını bizden almak isteyecektir. Tekrar şampiyonluk yarışında eğer mücadeleye girecekse bizim maç onlar açısından da çok önemli. Biz de onların gücüne saygı duyarak kendi yapabileceğimizin en iyisini yapacağız. Bu demek değildir, maç kaybetme ya da beraberlik üzerine. Biz kendi futbolumuzu oynayacağız. Maçın sonucundaki skor, tabi ki o gösterecek gerçeği." ifadelerini kullandı.

Maçın taktiksel boyutuna bugünden girdiklerini ifade eden Arslan, takımla yeni tanıştığını vurguladı. Birkaç gün taktik ağırlık çalışacaklarını belirterek, "Rakibimize saygı duyarak ama biz de Balıkesirspor olarak bir ümidimiz varsa bunu değerlendirmeye çalışacağız. Tabi zor olduğunu biliyoruz. Ama bizim sözleşmemizde 6 maç artı önümüzdeki sezon. Arkadaşlara da söyledim, iyi senaryoya da kötü senaryoya da her zaman hazırlıklıyız. Allah'ın izniyle iyi mücadele edeceğiz. Balıkesir taraftar olarak bize destek verecektir. Biz de sahada onları temsil ederek cevap vereceğiz inşallah." diye konuştu.