Stat: Balıkesir Atatürk
Hakemler: İlker Meral, Ahmet Ayaz, Mutlu Çiğdem, Adnan Deniz Kayatepe
Balıkesirspor: Andrıja Vukovic, Abdurrahman Dereli (Dk.82 Oğuzhan Çapar), Hüseyin Tok, Yiğitcan Erdoğan (Dk.77 Çağatay Vatan), Bülent Cevahir (Dk.46 Berkan Emir), Alfred Sankoh (Dk.64 Abdülhamit Yıldız), Eray Ataseven, Ragıp Başdağ, Muğdat Çelik (Dk.46 Yiğit İsmail Gökoğlan), Genero Zeefuik (Dk.54 Uğur Aktaş), Kwame Karikari

Bursaspor: Harun Tekin, Luıs Advincula, Dany Nounkeu, Ertuğrul Ersoy (Dk.78 Yunus Öz), Bünyamin Kasal (Dk.46 Utku Türk), Bakaye Traore, Aydın Karanbulut, Murat Erata (Dk.60 Utku Türk), Furkan Soyalp, Oğuzhan Aynaoğlu (Dk.64 (Isaac Cuenca), Mert Örnek (Dk.88 Furkan Ünver)
Goller: Dk.4 Karikari (penaltı), Dk.48 Genero Zeefuik, Dk.90 Karikari (Balıkesirspor)
Sarı Kartlar: Dk.36 Hüseyin Tok, Dk.52 Alfred Sankoh (Balıkesirspor), Dk.19 Aydın (Bursaspor)

PTT 1. Lig takımlarından Balıkesirspor, 2015-2016 sezonunu Süper Lig takımlarından Bursaspor ile yaptığı hazırlık maçı ile açtı. Kırmızı-Beyazlı ekip 4.dakikada Karikari, 48.dakikada Genero Zeefuik ve 90.dakikada Karikari’in golleriyle sahadan 3-0 galip ayrıldı.
Balıkesirspor’un Atatürk Stadı’nda ki sezon açılışı kurban kesimi ile başladı. Ardından yeni sezonun kazasız geçmesi için dua edildi. Teknik heyet ve futbolcuların tek tek tanıtımının ardından hazırlık maçı yapıldı. Maçtan önce Balıkesirspor ve Bursaspor tribünlere giderek taraftarı selamladı. Karşılaşmayı Vali Mustafa Yaman, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, MHP Milletvekili İsmail Ok ve çok sayıda Balıkesirspor taraftarı da izledi.

Maçın ilk tehlikeli atağı 4. dakikada ev sahibi Balıkesirspor’dan geldi. Sağ çaprazda ceza sahası içinde Bünyamin’in yere düşürdüğü Muğdat’ın pozisyonunda İlker Meral penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Karikari topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi. 1-0
14. dakikada Bursa’nın sağ kanatta kullandığı kornerde iyi yükselen Mert’in kafa vuruşunu kale çizgisi üzerinde Balıkesirspor kalecisi Vukovic uzanarak çıkarmayı başardı. Pozisyonun devamında topla çıkan Muğdat, Bursaspor ceza sahasına girerken sert şutu auta gitti.
23. dakikada Muğdat’ın enfes pasıyla buluşan Karikari, kaleci Harun’la karşı karşıya kaldı. Sert şutunda top kaleci Harun’nun bacaklarında kaldı.
27. dakikada bu kez Bursaspor defansının hatasında topla buluşan Muğdat’ın sert şutunu yine Kaleci Harun ataklarıyla uzaklaştırmayı başardı. Bal-Kes Muğdat ile bu dakikada çok önemli bir pozisyonu değerlendiremedi.
Bu dakikadan sonra ilk 45 dakika orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Karşılaşmada başka gol olmayınca ilk yarı ev sahibi Balıkesirspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
48.dakikada Yiğit Gökoğlan’ın sağdan yerden orasında Balıkesirspor’un yeni, transferi Genero Zeefuik sert vuruşunda topu ağlarla buluşturdu. 2-0
51.dakikada yine Yiğit’in yerden ortasında Genero Zeefuik’in şutu az farkla dışarı çıktı.
68.dakikada Uğur’un iyi ortasında topa yükselen Yiğit’in kafa vuruşunda top rakip defansa çarptı. Yiğit’in ikinci, vuruşunda kaleci Harun net bir gole engel oldu.
80.dakikada Furkan’ın ceza sahası içinde sert şutunu kaleci Andrıja Vukovic çıkardı.
90.dakikada Berkan’ın pasında tola buluşan Karikari’in sert vuruşunda top ağlarla buluştu. 3-0
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Bursaspor ile hazırlık maçında karşı karşıya gelen Balıkesirspor, sahadan 3-0 galip ayrıldı.