PTT 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, görevinden istifa etti. Ligin 7. haftasında evinde oynadığı ve 1-1 biten Giresunspor maçının ardından konuşan Sözeri, takımın hedefinden uzaklaştığını belirterek yönetimle konuşup görevi bırakacağını söyledi.

Balıkesirspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, Giresunspor maçında sezonun en kötü oyununu oynadıklarını belirterek, "Oyuncularım da bunu istemiyordu. Biz de aşırı bir motivasyon yükledik futbolcularımıza. Hafta içinde bu maçın telafisinin olmayacağını söylemiştik. Oyuncularım sezon başından beri ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Ama bazen tıkanır ya işte öyle, olmuyor. Olmadığı ortada. Taraftarın küfürlü protestosu hoş olmadı. Ben de küfür yiyince kendi seyircimize tepki verdim. Küfür yesem de bunu yapmamam gerekiyordu. Buna rağmen taraftarımızdan özür diliyorum." dedi.

Lige mevcut oyuncularla devam edileceğini ifade eden Sözeri, "Başkanımız ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Bizi sezon başından beri hep desteklediler ve mutlu etmeye çalıştılar. Ama biz onlara bunun karşılığını tam veremedik. Oyuncularım çok ezik, ben de çok eziğim ve mahcubum. Böyle olmasını istemezdik. Başkanım ve yönetim kurulumuzla görüşeceğim artık bir değişim gerekiyor. Olmuyor artık. Bir şeyler tıkanıyor. Oyuncuların kredisi ve camianın bütünleşmesi için belki böyle bir değişim şart. Bu nedenle yönetim kurulu ile konuşacağım. Bu güven tazelemek falan değil. Camianın da önünü açmak lazım, yıpratmamak lazım." ifadelerini kullandı.

GİRESUNSPOR CEPHESİ MUTLU

Konuk ekip Giresunspor Teknik Direktörü Sefer Yılmaz ise karşılaşmanın bekledikleri gibi başladığını belirterek, "Balıkesirspor’un puan kayıplarından sonra 3 puan için istekli ve arzulu başlayacağını biliyorduk. Onun için önlemler almıştık. Maçın başında Balıkesirspor baskılı görünse de bizim istediğimiz gibi oynandı. Bunun sonucunda ilk yarıyı 0-0 bitirdikten sonra ikinci yarıyı daha da iyi oynayıp kendi oyunumuzu kabul ettirebileceğimizi biliyorduk. Öyle de oldu." diyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"İkinci yarı daha iyi oynadık. Golü de bulduk. Tamamen artık seyircide bizim lehimize dönmüştü. İkinci golü bulsak oyun kopacaktı ama futbolun artık doğası bu. Belki de ilk attıkları şutta kaleyi buldular. Hatta rakip golcü düşerken herhalde dengesi bozulduğunda topu kaybetmeyeyim diye şut attı direğe çarptı gol oldu. Gerçi ondan sonra yine Balıkesirspor oyun disiplininden koptuğu için biz ikiye iki, üçe üç pozisyonlar bulduk, kontra ataklarla da golü de bulduk ama sonuçta maç berabere bitti."